Od ovog ljeta u Milanu više ništa neće biti isto

Njemački stručnjak imat će zadatak da digne Rossonere iz pepela i da konačno ponovo krenu ka vrhu italijanskog fudbala, a za taj posao se u rukovodstvo kluba itekako spremaju.

Igračkih promjena unutar kluba ovog ljeta će biti dosta. Rangnick je poznat kao čovjek koji voli raditi s mladim igračima, pa nije nikakvo čudo što je na listi pojačanja dosta mladih fudbalera.

Najveća želja je dovođenje fudbalera RB Salzburga Dominika Szoboszlaija. Rossoneri već sad pokušavaju završiti posao po Rangnickovim uputstvima, a 19-godišnji fudbaler je navodno itekako zainteresovan za dolazak na San Siro.

Mađar ima odštetnu klauzulu od 25 miliona eura. Vjerovatno je da će ta cijena biti nešto manja, a dogovor sa fudbalerom ne bi trebao da bude previše težak.

Pored mađarskog igača Milan je krenuo u lov na još trojicu fudbalera, među kojima je najveće ime čudesni 20-godišnjak iz Brescije Sandro Tonali.

I po njega su krenuli nakon što je Rangnick to zatražio, a problem u ovom slučaju predstavlja činjenica da za Tonalija vlada veliki interes evropskih velikana koji imaju mnogo veću platežnu moć od Rossonera.

Također, na Rangnickovoj listu su još srbijanski napadač Dušan Vlahović iz Fiorentine, te norveški defanzivac Kristoffer Ajer, aktuelni član Celtica.

Milan ne bi trebao imati problema s dovođenjem ovih fudbalera i za sada je najveći upitnik nad glavom Tonalija, koji ima ogromne ponude Intera, Juventusa, te još nekih klubova.

Vidjet ćemo ko će na kraju završiti u dresu Rossonera, a sigurno je da će Rangnick itekako znati kako posložiti stvari ako klub uspije da ih angažuje. Ono što je jasno je da u Milanu od ljeta više ništa neće biti isto jer klub kreće u sasvim novom pravcu.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]