9.4 C
Bihać
Ponedjeljak, 5 Decembra, 2022

“Obustaviti saradnju sa Tužilaštvom i Sudom BiH”

Iz Saveza su danas osudili taj postupak institucija BiH i ocijenili drskim što je to učinjeno pred 9. januar – Dan Republike i pravoslavne praznike.

„Svi koji su počinili ratne zločine treba da odgovarati, ali nije dobro da se proganjaju i zatvaraju samo Srbi, a ostali oslobađaju, ili da se protiv njih ne pokreću postupci, iako je riječ o najtežim zločinima“, naveli su iz Saveza nakon redovne sjednice skupštine te organizacije u Banjaluci.

Iz Saveza su poručili da postojeći odnos Tužilaštva i Suda BiH prema Srbima treba zaustaviti.

„Svima je jasno da je to smišljeno urađeno protiv Srpske, ali nije umanjen značaj Dana Republike, koji je nedavno veličanstveno obilježen“, naveli su predstavnici Saveza i dodali da je srpski narod i tada pokazao jedinstvo.

Oni su dodali da je na tom planu jasna namjera da se Srbima nametne kolektivna odgovornost za ratne zločine, što treba spriječiti.

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske Dragan Vrhovac rekao je novinarima da je ovo udruženje uz pomoć Vlade Srpske uspjelo da riješi određene probleme populacije koju zastupa, pogotovo ratnih invalida koji su u najtežoj situaciji.

On je poručio da treba više raditi na zapošljavanju ratnih invalida, jer ih poslodavci nerado angažuju, kao i da će od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, između ostalog, biti zatraženo da manje čekaju na specijalističke preglede.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe