15.1 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Obustava / Vozovi neće saobraćati do Bihaća: Hoće li migranti promijeniti rutu?

Međuentitetski brzi vozovi koji redovno saobraćaju na relaciji Sarajevo – Banja Luka- Sarajevo i Sarajevo –Bihać- Sarajevo u pomenutom periodu saobraćat će samo na relaciji Sarajevo – Doboj –Sarajevo.

Privremena obustava saobraćanja vozova od Doboja prema Banjoj Luci i Bihaću i obrnuto, uvodi se zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta na dijelu pruge Doboj – Banja Luka.

U slučaju prijevremenog završetka ovih radova ili eventualnog produžetka radova, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Obzirom da se brojni migranti do krajine voze upravo željezničkom linijom Sarajevo-Bihać, pretpostavlja se da da će tokom obustave doći do promjene rute njihovog kretanja.

Vjerovatno je da će u toim slučaju koristiti autobuse i da će se upućivati prema Ključu, ali i da će se više zadržavati u Sarajevu, jer neće moći odlaziti onim tempom kao do sada. U Facebook grupi Pomoć izbjeglicama u BiH članovi su zamolili za informacije, u slučaju da veća grupa migranata krene ka Krajini, kako bi se mogli adekvatno pripremiti.

Bosnu i Hercegovinu, prema ocjeni nadležnih, na proljeće očekuje novi migrantski val.

“Prema našim informacijama, već nekoliko hiljada ljudi čeka ljepše vrijeme kako bi u velikom migrantskom valu krenuli preko BiH na granicu Hrvatske, izjavio je nedavno Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe