18.4 C
Bihać
Srijeda, 25 Maja, 2022

Objavljena uznemirujuća snimka kako australski Hrvat brutalno udara trudnicu jer je muslimanka

Australac Stipe Lozina (44), koji je prošle godine u novemvru u Sidneju udario i nagazio trudnicu Ranu Elasmar (32), osuđen je na zatvorsku kaznu od tri godine, piše BBC.

Napad se dogodio se u lokalnom kafiću u kojem su se oboje našli u isto vrijeme, a Elasmar je u trenutku napada bila u 38. sedmici trudnoće.

Lozina je prišao stolu za kojim su sjedili Elasmar i njezine prijateljice i od njih tražio novce. Kad su ga odbile, Lozina ih je fizički napao uz povike da su “oni muslimani uništili njegovu majku”.

Lozina se nagnuo i šakom u glavu udario Elasmar koja je od siline udarca pala na pod. Lozina ju je nakon toga udario još najmanje 14 puta. Čak ju je i nagazio po stražnjem dijelu glave.

Drugi gosti kafića u konačnici su ga uspjeli udaljiti od žena koje je napao, a snimka okrutnog napada zgrozila je australsku javnost.

Sudac Kristofer Kreidži (Christopher Craigie) brutalni je napad prethodno okarakterizirao kao “zloban i potpuno neprihvatljiv”, a za Lozinu je rekao da je u tom trenutku bio “evidentno nestabilan”.

Elasmar je tijekom suđenja rekla da je osjetila da se Lozina okomio na nju jer je muslimanka, a dodala je da se bojala za svoj život te za život svoga djeteta.

– Da niko nije intervenirao, mogao me ubiti. Okrenula sam svoj trbuh tako da ga ne može udariti. Željela sam zaštititi dijete – rekla je Elasmar.

Elasmar je u napadu zadobila manje ozljede, a dijete je rodila tri sedmice nakon napada.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se