Objavljena nova COVID karta: Ovo je jedina zelena regija u Evropi

Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Belgije objavilo je ažurirani popis zemalja po zonama s obzirom na epidemiološko stanje.

Na njihovoj stranici mogu se pronaći detaljne informacije o tome kakvo je stanje u pojedinoj državi, što je moguće pregledati i na interaktivnoj mapi.

Na toj mapi jedno je područje ostalo obojeno zelenom bojom, a nalazi se u susjednoj Hrvatskoj. To je Istarska županija.

Zelena boja označava da se unutar tog područja može putovati bez ikakvih ograničenja. Sve ostale države i regije označene su crvenom bojom (označava nemogućnost putovanja) i narančastom bojom (može se putovati uz dodatan oprez).

Po toj karti, cijela Bosna i Hercegovina je crvena.

Također, povratak iz crvenih područja podrazumijeva testiranje i karantenu, a iz ostalih ne.

Klikom na Istru otvara se prozorčić u kojem piše da je u to područje dozvoljeno putovanje bez ikakvih ograničenja. Navodi se i da po povratku u Belgiju ne treba imati negativan COVID test te niti ići u 14-dnevnu samoizolaciju, odnosno karantenu, piše Hina.

“Mislim da to treba uzeti s oprezom, ali su brojke ipak indikativne. Iza njih stoji jedan model koji se temelji na sustavnom radu, suradnji na svim razinama i disciplini. Na žalost sada ulazimo u fazu kada svi moramo dati najbolje od sebe da zadržimo ovakvu situaciju”, kazao je Boris Miletić, gradonačelnik Pule.

Dodao je da su pred njima dani kada moraju sačuvati zdravstveni sistem, ali da privreda ne smije patiti.

Nada se da će se “Istra na ovoj karti i dalje zeleniti”.

Dino Kozlevac, načelnik istarskog Stožera civilne zaštite, poručio je svima da nose maske u zatvorenim prostorima i da je to najuspješnija mjera.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe