Objavljen konkurs za dodjelu boračkih stipendija na Unsko-sanskom kantonu

Rokovi za podnošenje zahtjeva

Zahtjev za dodjelu stipendije sa potrebnom dokumentacijom, podnosi se Ministarstvu za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida Alije Đerzeleza 6 Bihać, putem pisarnice Vlade Unsko-sanskog kantona, u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa.
Obrazac zahtjeva, zainteresovani kandidati mogu preuzeti u Ministarstvu za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida i Odjeljenjima za boračko-invalidsku zaštitu općina Unsko-sanskog kantona.

Konačna lista kandidata koji su dobili stipendiju i odluka ministra Ministarstva objavljuje se na oglasnoj ploči Ministarstva za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida i na oglasnim pločama kantonalnih organa uprave Unsko-sanskog kantona.
Na temelju konačne odluke o dodjeli stipendija, pristupa se zaključivanju ugovora o stipendiranju sa svima kojima je stipendija odobrena.

Ugovor o stipendiranju zaključuje ministar Ministarstva za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida s korisnikom stipendije, a ako je on maloljetan ugovor zaključuje zakonski zastupnik (roditelj ili staratelj).

Stipendije se dodjeljuju za deset mjeseci akademske godine 2019/2020.

MINISTAR mr.sci Ermin Zulić

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe