21.9 C
Bihać
Petak, 19 Augusta, 2022

O ljepoti princeze Diane su svi pričali: Evo šta ona nije voljela na sebi

Princeza Diana je bila miljenica cijelog svijeta, prvenstveno zbog svog humanitarnog rada. Ali ova mlada djevojka koja je okrutnost svijeta upoznala tek kroz život na dvoru, stroga pravila kraljevske porodice, nesretan brak sa Charlesom.

Mnogi su se divili njenim odabirima modnih kombinacija. Ali princeza je bila vrlo nesigurna u samu sebe. Određene dijelove tijela na sebi nije naprosto voljela. Na primer, kad je umetnik Israel Zohar 1990. naslikao njen portret, Diana je neprestano tražila da na slici nešto popravlja, a prvenstveno njen nos.

Nos

O njenom “velikom” nosu raspravljalo se i u medijima. Diana je pokušavala da ga prikrije frizurom koja joj je zaklanjala dobar veliki lica, jednako kao i zauzimajući tačno određenu pozu kad su je fotografisali. Pognula bi blago glavu, malo je okrenula u stranu i podigla pogled. Postao je to njen prepoznatljivi ugao za snimanje.

Visina

Takođe, spuštanje glave pomagalo je Lady Di da se nosi i sa svojim drugim kompleksom: stidjela se svoje visine od 173 cm. Njenu nesigurnost zbog visine pothranjivala je činjenica da joj je muž bio u dlaku iste visine. Ipak, na službenim potretima Diana deluje niže, što je bio namerni trik dvorskih fotografa. Stavili bi je ispred Čarlsa i obavezno je morala da nosi ravne cipele – tako je Charles izgledao više i impozantnije. Visina koju je doživljavala kao problem prouzrokovala je i loše držanje tijela. Držala se pogrbljeno, savijajući ramena prema napred, a prema rečima njenog ljekara, tome je doprinosila i iskrivljenost kičme od koje je patila. Glavu bi držala pognutu i dok je razgovarala sa ljudima, želeći da im bude prijatno, da ne misle da ih gleda sa visine.

Široka ramena

Lijepa Diana vjerovala je da je građena kao plivačica i nisu joj se sviđala njena široka ramena. Srećom, moda osamdesetih diktirala je da se ramena naglase jastučićima, što je princeza vješto koristila. Njena ramena više nisu bila problem, svi su mislili da samo prati trend.

Kilogrami

Smatrala je da je debela, navodno sve zbog jedne Charlesove rečenice koju je uputio svojoj mladoj nevjesti kad joj je prvi put stavio ruku oko stuka: “Oh, malo smo debeljuškasti ovde, zar ne?” Zabolele su je te riječi i to je razlog zašto je 19-godišnja Diana počela uoči svog venčanja rapidno da mrša. Kad su dvorski krojači počeli da joj šiju venčanicu obim struka joj je bio 76 centimetara, a do ceremonije se smanjio na 58. Jedan od dizajnera rekao je da je toliko mršava da joj se kosti vide i na licu.

Nakon venčanja počela je da boluje od bulimije i sa tim se borila još deset godina. Sama je kasnije otkrila da je bilo nekoliko “okidača” za bulimiju. Pre svega, loši odnosi sa suprugom: u javnosti je trebalo da budu slika i prilika sretnog braka dok među njima nije bilo mira ni skladnog odnosa. Osim toga, u dužnosti joj je spadalo da obilazi teško bolesne ljude i to ju je psihički iscrpljivalo. Nikad nije potražila pomoć jer se stidela svog poremećaja i mrzila je sebe zbog bulimije.

Stomak

Njen lični trener otkrio je da je nakon rođenja dvojice sinova Lady Di svoj stomak smatrala problematičnim i puno je treninga usmjerila na rešavanje tog “problema”. Sport joj je pomogao ne samo u fizičkom smislu, već i u emocionalnom.

Glas

Išla je na časove govora jer je smatrala da joj glas zvuči kao glas male djevojčice i da dok javno govori, ne zvuči dovoljno uverljivo. S vremenom je počela da pati i od depresije, brak s Charlesom nije funkcionisao, volio je drugu ženu, podršku u kraljevskoj porodici nije imala, a spolja je sve trebalo da djeluje sjajno, piše b92. Tek kad je on javno progovorio o svojoj vezi sa Camilom, Diana je priznala koliko su joj teške bile prethodne godine i kako je patila od depresije. Ali smogla je snage, postupno se rešila nesigurnosti, teškoća pa i bulimije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se