19.8 C
Bihać
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

Novinarka iz Novog Pazara za “Avaz”: Teška situacija, još uvijek se traga za dva čovjeka

IZVORavaz.ba

U Novom Pazaru je došlo do nesretnog slučaja kada su dva starija čovjeka upala u rijeku Trnavicu koja je nabujala zbog obilnih kiša, te prijeti da bi se mogla izliti iz korita što mještanima izaziva strah.

O ovoj situaciji za “Avaz“ je govorila novinarka Senka Kalić, koja je na terenu u Novom Pazaru te prati situaciju i pomaže ugroženim.

– Teška situacija, rijeke su se na gradskom području izlile iz primarnog korita, nabujale su zbog obilnih padavina. Još uvijek se traga za dva tijela koja su upala u rijeku Trnavicu, jer su pokušavali da stave vreće i drva oko korita, ali zbog kiše i porasta vodotoka rijeke, oni su upali – kazala je Kalić.

Kiša ne prestaje
Dodala je i to da prognoze nisu nimalo pozitivne, jer kiša ne prestaje da pada.

– Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, ljudstvo, čak dolazi i direktor Štaba za djelovanje u vanrednim situacijama – navela je Kalić.

Nabujala Trnovica
Kako kaže situacija je teška u čitavom Novom Pazaru, ali najkritičnija je u mjestu gdje nabujala Trnavica, tačnije u Ćerimidžinici.

– Angažuju se i sami građani, ali pomažu i sve relevantne institucije, javna preduzeća, policija, vatrogasci. Apsolutno svi su na terenu, gdje se prati situacija i pomaže ugroženom stanovništvu – navodi ova novinarka koja je također od jutros sa građanima na ulici i pokušava pomoći.

Dodala je i to da voda još uvijek nije ugrozila direktno objekte, bar ne u djelu gdje je ona bila na terenu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe