NOVI TEŽAK DAN ZA KRAJINU! Tri osobe preminule od koronavirusa

Direktor Kantonalne bolnice, Hajrudin Havić, iznio je podatak da su na Infektivnom odjelu trenutno smještena 24 pacijenta. U protekla 24 sata imamo nova tri smrtna slučaja u USK, radi se o dvije osobe starije životne dobi, te o jednoj osobi srednje životne dobi. Ukupno u protekla četiri dana na području USK zabilježeno je devet sm*tnih slučajeva UZR0K0VANIH koronavirusom.

Od dvadest jednog pozitivnog na covid – 19, pet pacijenata je na respiratoru, dok se za tri čekaju rezultati testiranja.

Broj zaraženih od ove koronavirusa NAGL0 raste, pa su donesene i nove preventivne mjere. Tako će oni, za koje se utvrdi da su covid pozitivni , moći odmah uzeti B0L0VANJE, bez prethodnog čekanja, da im resorno ministarstvo izda rješenje o izolaciji.

S obzirom na to, da je koronavirus ušao i u zdravstvene ustanove, te oslabio postojeći kadar, njihov menadžment će opozvati ljekare, koji se trenutno nalaze na specijalizaciji u drugim klinikama. Odobrena je i njihova preraspodjela na odjele, na kojima nedostaju stručnjaci.
Resorno ministarstvo će uputiti i inicijativu Vladi te MUP-u USK, da se krene u izmjenu Zakona o javnom redu i miru, kako bi, pored sanitarne inspekcije, i pripadnici policije imali ovlaštenja za kažnjavanje nesavjesnih građana.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe