Novi slučajevi koronavirusa u Unsko-sanskom kantonu!

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24h u Federaciji BiH testirano je 636 uzoraka, od kojih je 8 pozitivno na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom i Unsko-sanskom kantonu.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 944 pacijenta, dok je trenutno aktivno 110 slučajeva pozitivnih na COVID-19. Zabilježeno je ukupno 39 smrtnih slučajeva.

“Kao što se može vidjeti iz posljednjih podataka, virus je još uvijek prisutan te je stoga i dalje potreban oprez i pridržavanje ličnih/osobnih mjera zaštite kako bismo svi skupa spriječili njegovo širenje”, poručuju iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

“Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva (FMZ), kao i krizni stožeri kantonalnih ministarstava zdravstva u cilju zaštite stanovništva i uzimajući u obzir činjenicu da se slučajevi COVID-19 i dalje prijavljuju na području FBiH nastavljaju obavljati svoje aktivnosti sukladno zakonima iz područja zdravstva kao i procjenama epidemiološke situacije u FBiH. Od 31.05 na snazi je Naredba Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva koja je obavezujuća za krizne stožere kantonalnih ministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe”, podsjećaju iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Kompletnu naredbu i preporuke Kriznog štaba/stožera FMZ od 29.05.2020. koja je na snazi od 31.05. možete naći OVDJE

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe