20 C
Bihać
Utorak, 16 Augusta, 2022

Novi migranti pristižu bez obzira na mjere

Mjere koje su donešene od strane Operativne grupe, a koje su prevashodno trebale zaustaviti ili bar smanjiti prisustvo migrantske populacije na području našeg kantona, ne daju željene rezultate.

Ovo je najbolji primjer da same mjere ne mogu rezultirati pozitivnim pomacima u rješavanju navedene problematike, ukoliko se ne obezbjede adekvatni i neophodni uslovi za njihovo sprovođenje.

Kontrolom putnih pravaca ne može se spriječiti dolazak migranata obzirom da oni koriste mobilne aplikacije i GPS za svoje kretanje, te tako uspješno zaobilaze glavne putne pravce. Međusobnom komunikacijom sa grupama koje su već prošle određeno područje, tačno su upoznati gdje su pozicionirane policijski punktovi i patrole, te ih na takav način uspješno zaobilaze.

Zabilježeno je i više slučajeva dovoženja migranata privatnim vozilima, dok se iz Republike Srpske još uvijek dovoze autobusima pod pratnjom njihove policije.

Na priloženim fotografijama možete vidjeti dolazak migrantskih grupa iz raznih pravaca prema Bihaću, tako da i sam proces izmještanja migranata iz kampa BIRA ili najavljeno izmještanje i iz kampa Miral gubi svaki smisao.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se