11 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Novi krvavi obračun u Tuzli: Migranti nožem napali sunarodnjaka

IZVORavaz.ba

Još jedan krvavi incident ubilježen je u noći sa subote na nedjelju u centru Tuzle. Ilegalni migranti koji su unajmljivali sobu u jednom pansionu, započeli su svađu koja je rezultirala nanošenjem teških povreda.

Informaciju nam je potvrdio dežurni kantonalni tužilac Mensur Mujarić, koji će osumnjičene osobe u službenim prostorijama saslušati kada bude dostupan sudski tumač za arapski jezik.

– Povrijeđena osoba prevezena je u Univerzitetski klinički centar Tuzla. Čekamo informaciju o stepenu zadobivenih povreda. Uviđaj su obavili pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla – kazao je za “Avaz” tužilac Mujarić.

Migranti osumnjičeni za nanošenje teških povreda, nisu imali dokumente ili ih nisu željeli pokazati policajcima. Postoji mogućnost i da se djelo okvalificira i po NN počiniocu, jer je glavni protagonista incidenta, navodno, pobjegao.

U Tuzli, ali i u drugim dijelovima BiH, učestali su obračuni među ilegalnim migrantima. Među ljudima u pokretu ima i onih koji se bave kriminalnim radnjama, a u Tuzli je evidentirano desetak takvih osoba, koje u kontinuitetu prave probleme.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe