Novi junak nakon bitke je Senijad Ibričić: Drvlje i kamenje po Safetu Sušiću

IZVORavaz.ba

Sjetio se Zvjezdan Mismović da ga je Ćiro Blažević nepravedno optužio prije više od decenije, nedavno je i Harisu Medunjaninu proradila memorija, pa je zaredao po Mehmedu Baždareviću, Safetu Sušiću i Robertu Prosinečkom, a sada imamo novog junaka nakon bitke.

Senijad Ibričić, bivši bh. reprezentativac, naglo je osvježio pamćenje, pa je u sve popularnijem “Podcastu Opsajd” osuo drvlje i kamenje po Sušiću.

– Sušić je bio selektor u dva mandata, a ja, kao i 95 posto igrača, nisam nikad razgovarao s njim o problemima. To sve govori o njegovom načinu saradnje. Razgovarao je samo s kapitenom i još možda dva-tri igrača. Što se tiče Svjetskog prvenstva, mislim da je sudbina Ervina Zukanovića bila namijenjena i meni. Ružno je to jer znamo šta je naša država sve prošla i koliko smo se napatili da dođemo do Svjetskog prvenstva i onda neko preko noći hoće sve da sruši. U kvalifikacijama su igrali 90 posto isti igrači koji su izborili plasman, a onda je Sušić odjednom počeo govoriti kako nemamo ekipu za Brazil. Znali su svi u ekipi razlog. Mi koji smo igrali u manjim klubovima smo bili donji, odnosno svi koji nisu željeli raditi sa selektorovim bratom koji je inače menadžer – izjavio je Ibričić.

Potpuno legitimno je da Ibričić iznese ono što misli, ali indikativno je da je i njemu dugo trebalo.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe