Novi državni ministar doveo missicu za savjetnicu!

Samo nekoliko dana nakon što je imenovan na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Miloš Lučić, koji je već izazvao pažnju javnosti detaljima iz svoje biografije, počeo je mandat “ambiciozno”.
Naime, kako je portalu Radiosarajevo.ba potvrđeno iz više izvora, Lučić će u svoj tim uvrstiti Marinu Ševkušić, nekadašnju drugu pratilju Miss Planete Zemlje BiH, koja će biti zadužena da savjetuje državnog ministra.

Prema nepotvrđenim informacijama, Ševkušić je jedno vrijeme radila u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, i to u kabinetu Igora Crnadka, gdje je, navodno, bila sekretarica.

Ipak, na Facebook profilu je o svome školovanju navela da je M. A. International Realtions/Diplomacy, pa je dolazak u Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice za nju je, naravno, napredak u karijeri.

Ševkušić se godinama uspješno bavila modelingom i manekenstvom. To potvrđuju i fotografije koje objavljuje na društvenim mrežama.

Osim Ševkušić, sa ministrom Lučićem će raditi i nesuđeni ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Mlađen Božović koji je danas, također, imenovan za šefa kabineta Miloša Lučića. To je, također, potvrđeno portalu Radiosarajevo.ba.

Lučić je, podsjetimo, imenovan sa 22 glasa “za”, 15 “protiv” i jednim uzdržanim. Time je, nakon nekoliko mjeseci “kašnjenja”, konačno popunjeno Vijeće ministara BiH u novom sazivu

Podsjetimo, Lučić, kojeg na funkciju ministra predložio DNS, priznao je da je ponavljao četvrti razred srednje škole jer je “imao problem s jednim profesorom”, dok je studij okončao nakon 12 godina.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]