Nove informacije iz Beča: Sedam poginulih, 15 ranjenih, jedan policajac u životnoj opasnosti

Informacije o dešavanjima iz Beča sustižu jedna drugu.

Prema posljednjim vijestima, koje objavljuju austrijski mediji, policija smatra kako teroristički napad još nije prestao, odnosno kako još uvijek traje.

Napad se dešava u samom centru Beča, prema do sada poznatim, ali još uvijek zvanično nepotvrđenim informacijama, napad se dogodio na tri mjesta i to na Schwedenplatzu, Stadtparku i Mariahilfestrasse. U sinhronizovanom napadu istovremeno je napadnuto ukupno šest lokalcija, odnosno objekata.

Najžesći napad se dogodio ispred jevrejske sinagoge, gdje je, prema izvještajima austrijskih medija poginulo sedam osoba, a 15 ranjenih je zbrinuto u bolnici. Među povrijeđenima je i jedan policajac, koji je u životnoj opasnosti.

Također, u jednom ugostiteljskom objektu u ulici Maraihilfestrasse teroristi drže zatočenim veći bvroj osoba. Trenutno nije poznato dfa li su sve Austrijanci, ili ima i stranih državljana.

Kako smo ranije objavili, za sada je jedan od napadača ubijen, jedan je uhapšen, za ostalima se traga, a ministar unutrašnjih poslova Austrije je ove napade okarakteridsao kao teroristički čin.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe