1.7 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

Novalić: Stanje sa širenjem koronavirusa je loše i moraćemo nešto učiniti

Podaci o širenju koronavirusa su krajnje zabrinjavajući, saopćio je federalni premijer Fadil Novalić, govoreći o naglom širenju virusa Covid-19 u proteklih 2,5 mjeseca. Zbog toga je na današnjem sastanku federalnog premijera sa predstavnicima vlada i kriznih štabova kantona donesen jedan od zaključaka kojima će biti naloženo svim bolnicama, javnim i državnim, da se aktiviraju kao izolatoriji.

– U vrijeme kada smo imali proglašeno stanje prirodne nesreće, a koje je trajalo 2,5 mjeseca, imali amo 1.082 zartaženih, imali smo 39 smrtnih slučajeva i 87 aktivnih slučajeva koronavirusa. Od kada je ukinuto stanje prirodne nesreće, u protekla 2,5 mjeseca imali smo 8.488 zaraženih osoba, 201 preminulog pacijenta i 3.513 aktivnih slučajeva. Stanje je loše i mi moramo nešto učliniti, kazao je Novalić.

Prema njegovim riječima, očigledno je da se mjere koje su donesene ne provode i morat će se energičnije djelovati protiv toga.

Podsjetio je da je u vrijeme kada je bilo proglašeno stanje prirodne nesreće FBiH je bila među najefikasnijim područjima u Evropi u borbi protiv koronavirusa, a sada je među najgorim

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe