4.7 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

NOVA MLJEKARA U BIHAĆU? Meggle seli proizvodne pogone iz Hrvatske u BiH

“Nisu rekli da se proizvodnja seli u Bihać i Kragujevac, dakle u BiH i Srbiju. Razlozi su vrlo jednostavni – jeftiniji način poslovanja, funkcioniranja, i možda jednostavniji način funkcioniranja. U ovom trenutku te informacije nemam, ali pretpostavljam, s obzirom na to da se proizvodnja seli u te dvije zemlje, da je to – to. Naravno da mi ne možemo zapovjediti Meggleu gdje će raditi i proizvoditi, ali možemo na drugi način izvršiti pritisak, a to je da Meggle više nije onaj koji se predstavlja u Hrvatskoj, da je to brend koji će očigledno proizvoditi negdje dalje, a ne u Osijeku”, kazao je medijima župan Ivan Anušić.

Kompanija Meggle Hrvatska je u četvrtak objavila da restrukturira poslovanje u Hrvatskoj i do kraja godine gasi proizvodnju u Osijeku, pri čemu će 0TKAZ dobiti oko 160 radnika čija se radna mjesta gase.

“Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj PR0V0DI proces optimizacije cjelokupnog poslovanja s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima. Sukladno tome, donesena je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku do kraja godine”, navodi se u priopćenju te mljekarske tvrtke.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe