Nosite li telefon čak i u toalet: Ta navika može biti veoma štetna

Mnogi ljudi mobitel ne ispušta iz ruke ni dok odlaze u toalet. Odlazak na zahod postao je sinonim za provođenje vremena na mobitelu. No ta navika može biti jako štetna, kako za našu probavu i zdravlje, tako i za naš um, prenosi Thrillist.

Pranje ruku postaje bezvrijedno

Kad svoj mobitel ponesete u toalet, izlažete ga mnogim klicama i bakterijama poput salmonele. Razni higijenski stručnjaci izrazili su zabrinutost zbog osoba koji nose svoje mobitele u kupaonicu. Kažu da kada obavljate nuždu, mobitel prebacujete iz ruke u ruku te na njega nanesete sve bakterije koje se nalaze oko vas, pa čak i pranje ruku postaje bezvrijedno! To je zato što su se bakterije do tada zalijepile za vaš mobitel koji opet držite u rukama – i nakon pranja.

Povećavate šanse za pojavu hemoroida

Kada na zahodu ostanete duže od 20, 30, 40 minuta, vršite nepotreban pritisak na rektum, što može uzrokovati hemoroide i definitivno pogoršati situaciju ako ih već imate – rekao je dr. Partha Nandi.

Produžavanjem ovog pritiska možete pogoršati gastrointestinalne probleme, a problem koji je umjeren može postati vrlo ozbiljan. Uz to, neugodan položaj sjedenja na zahodu može pogoršati probleme sa živcima i kukovima.

Vaš mozak treba pauzu

Kupaonica je nekada bila mjesto bez ometanja i tehnologije. To više nije tako, što nije dobro za mentalnu aktivnost. Obavljanjem nužde inače ste svom mozgu dali kratki predah od mnogobrojnih obaveza i problema, ali mobiteli to više ne dopuštaju.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe