6.9 C
Bihać
Nedjelja, 4 Decembra, 2022

NK Zadar više ne postoji. Ugasio se prvi klub Modrića i Subašića

PRIJE nešto više od mjesec dana pisali smo kako se gasi NK Zadar. Tu smo vijest objavili u trenutku kad bivši hrvatski prvoligaš nije dobio licencu za nastupanje u 2. HNL.

Danas je ta vijest dobila i službenu potvrdu. Oglasio se klub koji je objasnio razloge gašenja i nenastupanja u 3. HNL Jug.

”NK Zadar s.d.d. se već šest mjeseci nalazi u stanju blokiranih računa zbog aktiviranih ovrha na FINA-i u približnom iznosu 2.700.000,00 kuna, uz mogućnost aktiviranja dodatnih koje zbrojeno iznose 1.000.000,00 kuna. Grad Zadar se kao najveći dioničar jasno očitovao kako više neće financirati klub u budućnosti niti ga logistički podupirati. Također, ni ostali dioničari nisu pokazali interes za financiranjem kluba nakon održane Skupštine NK Zadar s.d.d. u ožujku 2020., na kojoj su jasno upoznati s financijskim stanjem.

Klub nema dovoljan broj igrača za natjecanje u prethodno spomenutim ligama, a pored toga, do 4. kolovoza mora uplatiti dospjele obveze HNS ‘NS-u Split’ u iznosu 8.800,00 kuna za što ne postoji legalna mogućnost podmirivanja sve dok su blokirani računi na FINA-i, u suprotnom klubu prijeti suspenzija”, stoji u priopćenju NK Zadra.

Klub je od 2007. do 2015. bio u blokadi

NK Zadar, redovni član 1. HNL od 2007. do 2015. godine, je u blokadi, a nije završio u stečaju samo zato što su svi stečajni postupci u Hrvatskoj odgođeni zbog krize s koronavirusom. Kako piše portal 057.info, NK Zadar će se ugasiti i ne dogodi li se obrat, sljedeće sezone se njegova seniorska momčad neće natjecati ni u jednom razredu hrvatskog nogometa. U prijevodu, klub prestaje postojati, a kad se ugasi, vjerovnici će se pokušati namiriti stečajnim postupkom, iako klub praktički ništa ne posjeduje.

No, nogomet u Zadru neće nestati. Osnovan je novi klub, HNK Zadar, u koji su prebačeni svi uzrasti osim seniora te većina polaznika Škole nogometa, a uskoro bi i prva momčad trebala postati članom HNK-a.

Teoretski bi novi klub mogao odmah početi igrati u 3. HNL, u kojoj se natjecao i stari klub, ali zbog administrativne zavrzlame je realnije da će HNK Zadar sljedeće sezone nastupati u Županijskoj ligi.

NK Zadar pamtit će se po činjenici da su u njemu igrali Danijel Subašić i Luka Modrić te po tragediji iz travnja 2008. godine kad je Hrvoje Ćustić u strašnom sudaru udario glavom u betonski zid, od čega je kasnije preminuo.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe