18.3 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

NK VITEZ BUŽIM POČEO SA UREĐENJEM PROSTORIJA I SVLAČIONICA (FOTO)

Sredinom 2019. godine zajedno sa Bosnian Kingdom Sarajevo pokrenuta je ideja da se osmisli i uradi novi dizajn plakate Slobodarskih dana viteškog grada Bužima sa logom 505. viteške brigade i logom malonogometnog turnira Izet Nanić, što je na zadovoljstvo sviju to uspješno i odrađeno od strane dizajnera Harisa Stambilića.

Nakon toga ulazi se u zajedničku kampanju štampanja urađenog loga na majice i prodaju istih sa logom 505. viteške brigade i logom malonogometnog turnira. Plan je bio da svi prihodi od prodaje majica finansiraju projekat produženja tribina i kupovine 506 stolica na malonogometnom igralištu ispred Osnovne škole Bužim, gdje se održava najmasovniji, najkvalitetniji i najorganizovanji turnir, koji se igra u čast rahmetli legendarnog komadanta, brigadnog generala, narodnog heroja Izeta Nanića i svih boraca-šehida 505. viteške bužimske brigade, koji su položili svoje živote za odbarnu jedine domovine BiH.

Broj stolica bi simbolizirao 506 šehida koji su dali ono najvrijednije za jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu, život. Nakon završetka zajedničke kampanje prodaje majica sredstva u iznosu od 6.000,00 KM doznačena su NK “Vitez” Bužim, kako bi ista mogli utrošiti za navedenu namjenu. NK „Vitez“ odmah je krenuo u realizaciju zacrtanog plana i idje.

Prvo što je urađeno je idejno rješenje tribine koje je plaćeno 300,00 KM iz doznačenih sredstava, te je nakon toga nadležnim upućen zahtjev u kojem je tražena saglasnost za izgradnju tribine uz Malonogometno igralište. Nedugo zatim stigao je odgovor da nisu u mogućnosti udovoljiti zahtjevu iz razloga što bi ovakva aktivnost ugrozila školsko dvorište i normalno odvijanje nastavnog procesa.

Zbog nemogućnosti utroška ostalih sredstava za navedenu namjenu počelo se sa uređenjem prostorija NK „Vitez“ i adaptacije mokrih čvorova. Naime, kao što je poznato NK „Vitez“ se trenutno takmiči u Drugoj federalnoj ligi (grupa zapad) i trenutno u klubu trenira preko 100 igrača raspoređenih u četiri selekcije, od kojih su tri takmičarske i prijeka je potreba da se navedeno i uradi, piše ckbuzim.ba.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe