20.1 C
Bihać
Srijeda, 5 Oktobra, 2022

Njemačka: Sa 244 [km/h] proletio kroz radove na autocesti

Muškarac koji je projurio kroz gradilište na autocesti A3 brzinom sa preko ograničenja od 150 km/h dobiva smanjenu kaznu nakon žalbe. Nadao se oslobađajućoj presudi, ali nije mu uspjelo.

Brzinom od 244 km/h, 43-godišnjak je u novembru 2020. godine jurio kroz gradilište na A3 kod Wiesbadener Kreuz, gdje je bilo dopušteno 80 km/h. To mu je donijelo kaznu od 9.000 eura koju mu je izrekao Regionalni sud u Frankfurtu. Vozačka će mu biti oduzeta još tri mjeseca.

U žalbenom postupku sud je u četvrtak smanjio prvobitnu kaznu od 12.000 eura. Okružni sud optužio je muškarca za zabranjenu automobilsku utrku, koja je prema zakonu moguća i ako nema drugog automobila. Optuženi je tokom suđenja u potpunosti priznao krivicu. Budući da nije imao vozačku, ostao je bez posla u industriji nekretnina.

U prvom suđenju muškarac je negirao optužbe ali je njegovo luksuzno vozilo zabljesnulo je na autocesti blizu Hattersheima (Main-Taunus) u skretanju. Njegov advokat podnio je zahtjev za oslobađanje. Sud bi trebao donijeti samo zabranu vožnje, što je već riješeno jer optuženik godinu dana od prvog suđenja ne smije voziti automobil.

Sud i državno tužilaštvo zadržali su zabranu izdavanja vozačke dozvole na još tri mjeseca. Osim znatno prevelike brzine, o tome govori i činjenica da je optuženom tek nekoliko mjeseci ranije vraćen vozačku dozvolu. Uhvaćen je u vožnji pod utjecajem alkohola.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se