“Nisam te unajmio da izgledaš ružno!”: Kako je Salmu Hayek maltretirao Weinstein

Glumica Salma Hayek ispričala je o Harveyu Weinsteinu, koji je 2020. osuđen na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnog napastvovanja, da ga je stalno odbijala iako je osjećala strah i tresla se pošto bi je uznemiravao. Sa njim je sarađivala na filmu “Frida”, koji je on producirao.

Hayek je 2017. za The New York Times napisala članak, u kojem je detaljno opisala kako ju je godinama seksualno uznemiravao i kako je stalno govorila ne: “Ne, da se tuširam s njim. Ne da mu dopustim da me gleda kako se tuširam. Ne da me masira. Ne da dopustim njegovom golom prijatelju da me masira. Ne da mi pruži oralni seks. Ne da budem sa drugom golom ženom. Ne ne ne ne ne… I sa svakim odbijanjem dolazio je Harveyem makijavelistički bijes.”

Ona je rekla da ako stvarno pogledate taj članak, vidjet ćete da se stvarno usredsredila na maltretiranje (a ne na seksualno uznemiravanje), i da misli da su žene dobile još gore od njega.

“Weinstein nije jedini muškarac samouvjeren saznanje da može da uništi žene”, kaže ona.

“Kad bi me nazvao (tokom snimanja Fride) i urlao: ‘Zašto imaš (spojene obrve) i brkove? Nisam te unajmio da izgledaš ružno! ‘Bila sam u fazonu ‘Ali da li si ikada pogledao sliku Fride Kalo?’ Da je muškarac glumio Cyrana de Bergeraca, ne bi rekao: ‘Što ti je s nosom?”, piše Guardian.

U vezi sa tvrdnjom u članku da misli da je razlog zašto je Weinstein nikada nije napao to što je bila prijateljica s Robertom Rodriguezom, Quentinom Tarantinom i Georgom Cloonijem, ali kaže: “Također, bila sam jako jaka”.

Ovo zvuči pomalo kao da sugeriše da bi se neke od Weinstein žrtava mogle smatrati slabima, što se čini malo vjerovatnim za ženu koja je učinila toliko aktivizma u ime žena.

“Nisam samo rekla ne. Ja sam sila koju treba prepoznati”, naglašava. “Nikad me nije vidio slabu. Nije da se ne bojim, ali to nećeš vidjeti. Mogu biti gotovo zastrašujući u svojoj mirnoj snazi, znaš?”, rekla je glumica.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe