1.7 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

Nijemac nije mogao vjerovati koliko je novca dobio za 100 eura u hrvatskoj mjenjačnici

Iako je tečaj eura 7,52 kune, u jednoj mjenjačnici na hrvatskom otoku Krku to i nije baš pravilo.

Uvjerio se u to jedan Nijemac koji je, kako se vidi iz računa koji je ustupio portalu Fenix-magazin.de, u subotu, 11. jula za 100 eura u na Krku dobio svega 610 kuna (158 KM).

Nijemac je Fenixovom novinaru ustupio i potvrdu o mijenjaju eura u kune, a iz koje se vidi i broj potvrde o otkupu te ime blagajnika.

Razgovarajući s turistima na Krku, novinar je ispred sporne mjenjačnice od gostiju saznao kako se sličan slučaj dogodio i u Rijeci.

Vidio sam kako su u jednoj mjenjačnici jednom njemačkom dječaku zamijenili 200 eura po tečaju od 6,1 kuna. Nisam to mogao prešutjeti te se na kraju i posvađao s radnikom mjenjačnice. Naravno, ništa se nije dogodilo, dječakovi roditelji koji su bili u blizini su ostali šokirani kad sam im rekao što se dogodilo. No, nije bilo pomoći, ispričao je jedan Hrvat čiji identitet je poznat novinaru Fenix-magazina.

– Sve to što se događa, a o čemu će Nijemci sigurno ispričati svojim poznanicima, a najvjerovatnije i njemačkim novinarima kada se vrate u Njemačku, ostavlja lošu sliku o hrvatskom turizmu u Njemačkoj. Pogotovo je to loše sada u vrijeme korona-krize, kada Nijemci pozivaju svoje goste da ostanu kod kuće ili odmor provode u Njemačkoj, zaključuje portal.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe