No postoji par trikova pomoću kojih će biti vazdušaste, mekane i ukusne, jednako kao kada se ih tek ispekli.
Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina će doprinijeti da i dan posle uživate u omiljenoj poslastici. A, još jedan trik pomoću kojeg će palačinke i sutradan biti meke i svježe odnosi se na posudu u kojoj ćete ih čuvati.
Sastojci:
1 jaje
200 ml mlijeka
250 ml vode
200 gr brašna
prstohvat soli
1/4 kašičice sode bikarbone
2 kašike ulja
Ulje za premazivanje tiganja
Priprema:
Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smjesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmešajte.
Tavu za palačinke zagrijte na maksimalnoj temperaturi, a onda istu malo smanjite malo. Pecite palačinke, redajte ih jednu na drugu, a sud na kojem su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne. Palačinke filujte slatkim ili slanim nadjevom po želji.
To je to. Prijatno!