Nijaz Nanić, brat rahmetli Izeta podržao Elvedina Sedića za gradonačelnika Bihaća

Da su znanje, sposobnost i kompetentnost ono što Bihaću sada treba prepoznaju brojni građani Bihaća. Među njima je i Nijaz Nanić, brat heroja odbrane Bosne i Hercegovine Izeta Nanića, koji u svom FB postu poziva svoje sugrađane da 5. februara sebi izaberu ključnog čovjeka grada sa integritetom.

– U to ime, dajem svoju punu podršku gospodinu Elvedinu Sediću, kao kandidatu za gradonačelnika Grada Bihaća na izborima 5. februara 2023. godine – poručio je Nijaz Nanić.

Pored Nanića, podršku Elvedinu Sediću pružaju i mnogi drugi građani

Hasan Žerić ističe napadački stav protukandidata, čija je kampanja usmjeranea protiv Šuhreta Fazlića, uz omalovažavanje njegovog doprinosa finansijskoj stabilizaciji i vraćanju ugleda Grada Bihaća.

– Od sinoć i danas cijeli dan čitam napada se Sedić, koji je kao vrijeđao Emdžada, baca se drvlje i kamenje na njega. Da nije žalosno bilo bi smiješno jer Sedić je samo rekao činjenicu koju zna cijeli Bihać. Nije pljuvao i ništa ružno niti neistinito rekao, ali to je dobro došlo pojedincima da ocrne. Od početka kampanje Sedić je kao ovca među 4 vuka. Napada ga se sa svih strana i svaka debata je 4 na 1 – dodao je Hasan Žerić istakavši vlastitu potrebu da reaguje na jer je neko ko ne pripada niti jednoj političkoj opciji te kako po vlastitom nahođenju donosi odluku kome daje svoj glas i dodaje da ga protukandidati Elvedina Sedića nikako ne zaslužuju.

Pored Hasana zanimljivu poruku poslala je i Nisveta Čelebić kazavši da je Elvedin Sedić stekao njene simpatije i prije političkog angažmana.

– Moja rahmetli sestra je radila kod njega i u tom periodu dobila karcinom. Naravno, uslijedilo je bolovanje i ostanak kod kuće. Gospodin Sedić je njoj tako bolesnoj produžavao ugovor i nije joj dao otkaz. Znači nema dalje! Sad je došlo vrijeme da ja i moja porodica možemo da mu se zahvalimo time što ćemo ga podržati našim glasovima. Znam da će mnogi reći da se to od njega i očekivalo, međutim nije se očekivalo jer znamo kakva nam sve g**** daje plate. Čast izuzecim! I zato, ovim putem se u ime svoje rahmetli sestre zahvaljujem i molim Allaha da mu da zdrav razm i pobjedu, da upravlja ovim gradom i izvede nas na hair – poručila je Nisveta Čelebić, sestra preminule bivše uposlenice Sedićevog staračkog doma.

Lejla Midžić: Jedan kandidat kaže da će se boriti za prava radnika, drugi za porodilje, a Elvedin to radi godinama

Još jedno iskustvo zaposlenice staračkog doma Elvedina Sedića govori o kakvom se prvenstveno čovjeku, a onda i poslodavcu radi.

– Sa Elvedinom Sedićem nisam u rodbinskoj vezi, nisam u kumovskoj vezi, nisam čak ni u prijateljskoj (tipa kućnih prijatelja) pa da ga zbog toga podržavam. Ja to radim zato što ŽELIM! Da li se uvijek slažem sa svim što kaže ? – NE! Da li me zbog toga sankcioniše (jer sam njegov uposlenik)? – NE!

Govorim kao obični radnik koji je zaposlen u privatnom sektoru. U njegovoj firmi nije bilo otkaza zbog trudnoće, nije bilo neproduživanja ugovora ako je neko na porodiljnom a u međuvremenu predhodni istekao, bez obzira da li se kolegica vratila na posao ili po završetku porodiljnog otišla negdje drugo raditi. A znam slučajeve iz drugih firmi gdje su žene nakon isteka prvog ugovora iako su i dalje na porodiljnom dobivale papire poštom.

U njegovoj firmi niko od uposlenika nije dobio otkaz u toku korone, a znamo da su mnogi naši sugrađani tada dobili otkaz u drugim firmama. Pa ne pada njemu sve gotovo s neba. Radi se, i traži rješenje na zadovoljstvo svih zajedno i ne, nije to bilo u vidu smanjenja plata. Naprotiv u njegovoj firmi plate su povećavane prateći poraste cijena na tržištu.
U njegovoj firmi se doznaka sa bolovanja ne provjerava slikama na FB, jer ako je neko na bolovanju ne znači da ne može prošetati po gradu ili otići na kafu, a znam da su drugi poslodavci to radili (zbog toga sam dobila blok od jednog privatnika kada sam to komentarisala).

Jedan kandidat kaže da se bori za prava radnika, drugi za porodilje, pa ljudi moji Elvedin Sedić se zato bori godinama – zaključuje Lejla Midžić, zaposlenica staračkog doma Elvedina Sedića.

Dobitnica srebrne značke Univerziteta u Sarajevu: Zašto je važno izabrati Elvedina Sedića?

D. Halilagić iz Bihaća – studentica žurnalistike na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i dobitnica srebrne značke Univerziteta u Sarajevu kao jedna od najboljih studenata I ciklusa dala je osvrt na pitanje „Zašto je važno izabrati Elvedina Sedića?“:

– Elvedin Sedić, bez lažnih obećanja, uz rad u granicama mogućnosti, sudjelovao je u stabilizaciji grada te izgradnji pogodnog tla za nove investicije i projekte. Uz transparentan rad, već nekoliko godina na političkoj sceni dokazuje da poštenje nema cijenu. Njegova kandidatura na vanrednim izborima za gradonačelnika nije puka potreba za vlašću, nego je istinska želja da svoje iskustvo i znanje stavi na raspolaganje građanima Bihaća.

Nema potrebe da se ulazi u rad drugih stranaka, čiji su kandidati danas u prvom planu. Jasno je da naš grad zaslužuje mnogo više od onih kojima je krajnji cilj fotelja u kojoj će liječiti vlastite komplekse, ali šta je ono što zaslužujemo mi? Vjerovatno bismo se trebali zapitati šta imamo od onih kojima na prvom mjestu nije niko drugi do njih samih. Osim toga, „svijet koji ostaje na mladima“ nikada nije dobio veći značaj nego sad. Naši građanski interesi su veliki i to je sasvim legitimno, ali naša odgovornost je još veća!

Zašto je važno izabrati Elvedina Sedića na predstojećim izborima?

Prvenstveno, važno je da izaberemo nekog ko poznaje zakonsku regulativu i čija su moralna uvjerenja vidljiva, „opipljiva“ i usmjerena prema očuvanju vrijednosti, tekovina i društvenog statusa grada Bihaća. Važno je izabrati onog ko daje primat mladima, a nije pogrešno reći da njegov tim čine, uglavnom, mladi i perspektivni građani grada Bihaća.

Važno je izabrati nekog ko je dobar menadžer, a ko bi mogao biti bolji menadžer od onog ko govori dva svjetska jezika, privatni je poduzetnik i zapošljava pedeset radnika. Važno je izabrati onog ko razumije važnost napretka, predlaganja projekata i pokretanja inicijativa na svim nivoima i onog ko je svjestan činjenice da jedan grad čini mnogo više od samog statusa. Važno je izabrati onog ko čuje i razumije svakog ponaosob, a ko bi to mogao bolje od nekog ko radi u civilnom sektoru?

Naša je obaveza da ne damo glas onima koji nisu dostojni našeg glasa, onima koji ne nude konkretne programe pod parolom „narod već sve zna“, onima koji su dovoljno podobni da zataškaju sve nepravilnosti i onima koji bi od Bihaća u kratkom vremenu napravili Divlji zapad jer bi im tako bilo lakše ostvariti lične interese. Naša je obaveza da ne damo glas onima koji ne poznaju i ne posjeduju ni trun srama.

Vrijeme je da damo priliku mladom, ali dovoljno iskusnom kandidatu čiji je rad dokazan. Vrijeme je da nas povede onaj koji je za to sposoban i kojeg se nećemo sramiti ni pred kim. Vrijeme je da to bude Elvedin Sedić – poručila je D. Halilagić.

Penzioneri, udruženja, sprtski i kulturni radnici vjeruju u Elvedina Sedića

Znanje, sposobnost i kompetentnost prepoznaju i u Udruženju penzionera Grada Bihaća koje broji oko 6.000 članova.

– U ugodnom razgovoru sa predstavinicima jednog od najvažnijih udruženja u Bihaću, koje broji oko 6000 članova – naših penzionera, dotakli smo se nekoliko tema za koje smo se usaglasili da ćemo im dati primat u narednom periodu. Povećati izdvajanja za jednokratne novčane pomoći za liječenja i pomoć socijalno ugroženim sugrađanima, te izdvojiti sredstva za nabavku ogrijevnog drveta za penzionere koji primaju minimalnu penziju na području grada Bihaća. Kao gradonačelnik posebnu pažnju ću usmjeriti ljudima ljudima koji su svojim minulim radom gradili naš grad i državu. Inflacija sve veći broj naših sugrađana čini siromašnijim, a najviše su na udaru oni sa najnižim primanjima, među kojima su, nažaost, i naši penzioneri. Punjenje budžeta na svim nivoima raste zbog prisutne inflacije, ali vlade skoro ništa ne poduzimaju da se taj novac vrati nazad građanima, barem onim čiju egzistenciju ta inflaciju ugrožava – poručio je Elvedin Sedić.

Krajem 2017. godine sportske grupacije predložile su svoje predstavnike, a Skupština ih potvrdila kao članove Upravnog odbora Gradskog sportskog saveza. Vjerovatno po prvi put samostalno, bez političkih pritisaka. Tako je Gradski sportski savez dobio najbolji sastav Upravnog odbora u posljednje dvije decenije koji ga već 5 godina, u više-manje istom sastavu, vodi dobro i na zadovoljstvo većine sportskih kolektiva.

Kao i sam Grad i gradske ustanove, Savez je bio opterećen ogromim dugovanjima od oko 680.000 KM po raznim osnovama. Uz sistematičan rad i domaćinski odnos, te dobru saradnju UO sa Gradskom upravom, taj dug danas je kompletan saniran. Mjesečne tranše od strane Grada preko GSS prema klubovima su redovne i svi kolektivi uredno pravdaju dodijeljena sredstva koja se dodjeljuju isključivo u skladu sa Pravilnikom. Uvelo se reda, nema povlaštenih kolektiva, a zadnjih godina iz Bihaća nema vijesti da neki sportaš nije otišao na takmičenje zbog nedostatka sredstava.

– Iako Grad Bihać na nivou godine putem GSS izdvaja oko 400.000 KM za redovno funkcionisanje sportskih klubova i oko 100.000 KM za troškove korištenja sportskih sala, smatram da ta izdvajanja treba značajno povećati! Čak je i inicativa za rekonstrukciju dvorane Luke krenula je od ove ekipe, ne sluteći kakvi će problemi nastati na relaciji Izvođač – Grad koji su proces rekonstrukcije razvukli do maksimuma. Ipak, 80% radova je urađeno i ostatak mora biti brzo završen kako bi dvorana nastavila služiti sportskim kolektivima još decenijama.

Pored toga, ulaganja u sportsku infrastrukturu moraju se nastaviti! U prvom redu sanacija postojećih terena na SRC Stens za šta su planirana sredstva u 2023. godini, ulaganja na stadionu, sanacija postojećih sportskih igrališta u MZ, izgradnja novih itd. Nakon što je izrađeno idejno rješenje i izdana urbanistička, procedura izrade glavnog projekta za sportski bazen u Prekounju trenutno je u toku, a zatim se moraju obezbijediti sredstva za njegovu izgradnju. Zajedno sa ovakvim, vrijednim ljudima, siguran sam da je sve to moguće postići – Zaključuje Elvedin Sedić, kandidat PoMAK-a za gradonačelnika grada Bihaća.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe