13.6 C
Bihać
Nedjelja, 24 Septembra, 2023

NEVJEROVATNO! Političari u Sarajevu umjesto pare za migrantsku krizu u Krajini, dali za nabavku auta i opremanje kabineta

Jasmin Emrić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je nakon današnje sjednice da mu nije jasno kako će predstavnici vlasti rješavati migrantsku krizu sa 0 KM u budžetu.
“Nema razumijevanja u BiH za aktuelnu migrantsku krizu. Amandmanom koji je usvojen na Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH tražena su simbolička sredstva od 450 hiljada KM za saniranje posljedice migrantske krize. Amandmanom HDZ-a u Domu naroda taj amandman je anuliran, odnosno usvojen je budžet na kraju bez sredstava za migrantsku krizu”, kazao je Emrić.
Poručio je kako predstavnici vlasti daju kontradiktorne izjave.
“Deklarativno se zal.ažu za rješavanje migrantske krize i podršku procesima za upravljanje migrantskom krizom, a na drugoj strani ništa u budžetu ne planiraju izdvojiti za migrantsku krizu. To jedno s drugim ne ide. BiH je nadležna za migracije i azil. Moraju planirati neophodna sredstva za saniranje šteta i posljedica koje nastaju u BiH zbog migrantske krize”, istakao je on.

Poručio je da mu nije jasno zašto se nije mogao izdvojiti simboličan iznos od 450 hiljada KM da bi se pomoglo pravos*dnom sistemu u Unsko-sanskom kantonu. Umjesto toga usvojen je amandman HDZ-a u Domu naroda koji podrazumijeva 750.000 KM za opremanje kabineta i reprezentaciju članova tog doma.

“Unsko-sanskom kantonu je to bilo prijeko potrebno. To sutra čeka i druga područja u BiH. Kako misle sa 0 KM u budžetu rješavati probleme migrantske krize u BiH”, zapitao se Jasmin Emrić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe