4.1 C
Bihać
Subota, 3 Decembra, 2022

NEVJEROVATNO! Policija RS-a pušta migrante da idu u šumu, tako zaobilaze policiju USK i nastavljaju put ka Bihaću i Velikoj Kladuši (FOTO)

Nakon što je opetativna grupa za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području USK usvojila set mjera, provjerili smo kakvo je stanje u Bosanskoj Otoci na entiteskoj liniji.
Svega 200 metara od razgraničenja postavljen je punkt MUP-a USK na kojem policija zaustavlja sva vozila iz pravca Bosanski Novi i kontrolira ih.

S druge strane nekih 700 metara dalje, njihove kolege iz MUP-a RS su, također, postavili punkt. Ono što smo danas zabilježili na licu mjesta pokazuje još jedan ogranak migrantske krize.

Grupa od 20-ak migranata je bez ikakvih problema prošla pored službenika MUP-a RS, a kako bi zaobišlo policajce iz Unsko-sanskog kantona sišli su sa ceste i otišli kroz šumu.
Oni se kreću prema Bosanskoj Krupi, a zatim prema Bihaću ili Velikoj Kladuši.

Brza deportacija migranata i njihova izolacija u migrantskim centrima naravno u skladu sa najvišim standardima poštivanja ljudskih prava, sada se jasno pokazuje, jedini su kvalitetan i efikasan način da se sačuva sigurnost građana i lokalnih zajednica, posebno onih, na migrantskoj ruti.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe