Nevjerovatan prizor u BiH: Pijavica “divljala” nad jezerom (VIDEO)

Na području Bileće, tačnije na Bilećkom jezeru, jedan od stanovnika kamerom juče je snimio pijavicu koja je nastala usled pogoršanja vremena u istočnoj Hercegovini.

Pijavica inače podrazumijeva vrtložne vjetrove koji nastaju u toplijim i sparnim danima, a jedna takva juče se oformila upravo na najpoznatijem vještačkom jezeru na području BiH.

Videosnimak je zabilježio dopisnik prve bh. zajednice lovaca na oluje “Bosnia Storm Chasers” i objavljen je na njihovoj zvaničnoj stranici na Facebooku.

Navedeno je i to da je ovo prva registrovana pijavica u BiH nakon šest godina.

Prethodno su pijavice zabilježene na jezeru Modrac u Lukavcu kod Tuzle i u Lamnicima kod Gradiške 2014. godine, a prva ikada u BiH je registrovana je 2006. godine u Prijedoru.

Tornado near Bileća town

Jučer je naš dopisnik, sa bilećkog područja – Slavko Batinić, ulovio pijavicu (slabiji tornado). 18.07.2020. Ovo je ujedno prva registrovana pijavica u BiH nakon šest godina. Prethodno su pijavice zabilježene na jezeru Modrac i u Lamincima kod Gradiške (2014. godine) a prva pijavica u BiH registrovana je 2006. godine u Prijedoru. Objavio: admin Kristijan Vujčić18.07.2020. – BilećaWaterspout, Bileća lake, SE Bosnia.18.07.2020.Video author: Slavko BatinićShared by ,,Bosnia Storm Chasers"Radio Sarajevo Dnevni avaz Klix Vijesti.ba Blic RTRS vijesti Nezavisne novine meteo.it Severe Weather Europe StiriMeteo.com Időkép meteo-info

Posted by Bosnia Storm Chasers – prva BH zajednica lovaca na oluje on Sunday, July 19, 2020

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe