5.3 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

Neshvatljiva klauzula u Messijevom ugovoru s Barcelonom od sinoć više ne važi

IZVORavaz.ba

Najbolji fudbaler svijeta s Kataloncima ima ugovor na još godinu dana i u klubu su svjesni da moraju odmah reagovati kako bi Messi produžio saradnju s Barcelonom.

Ovaj 32-godišnji fudbaler je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Barceloni, ali postoji mogućnost da karijeru završi u nekom drugom klubu. Oduvijek se govorilo da bi to mogao biti argentinski Newell's Old Boys gdje je Messi napravio prve korake.

Međutim, ono što je šokiralo navijače jeste činjenica da je Messi imao klauzulu u ugovoru da na kraju ove sezone može napustiti Barcelonu i to potpuno besplatno.

Sezona je trebala završiti prošlog mjeseca i Messi je po ugovoru mogao besplatno da ode u bilo koji drugi klub. No, prekid sezone je sve poremetio, ali i pored toga Messi nije imao namjeru da napušta Camp Nou.

ESPN piše da je klauzula o odlasku Messija iz Barce bez obeštećenja istekla sinoć. Messi je i na ovaj način pokazao da ne želi napustiti Barcelonu i da mu je želja da u ovom klubu završi karijeru. No, navijačima i dalje nije jasno kako je klub uopšte pristao na mogućnost da izgubi Messija i to bez ikakvog obeštećenja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe