11.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

(Ne)pravda Tužilaštva BiH: Dudakoviću ne daju da primi nagradu u Bihaću, Savčić ne ‘silazi’ s RTRS-a

IZVORPatria

Nismo bili svi isti u odbrani BiH od agresije, to znaju momci Petog Korpusa koji su u operaciji Sana predvođeni generalom Atifom Dudakovićem oslobodili privremeno zauzetu teritoriju od strane agresora i na kraju krajeva omogućili opstanak BiH. Sudi im se zbog legalne vojne operacije.

Sudi im se od strane onih tužioca koji ne bi imali gdje raditi da nije opstala BiH. Pripadnici Armije RBiH bili su jedina legalna vojna organizacija tada na prostoru Krajine, a samo se njima sudi. To se jednom riječju zove NEPRAVDA.

Nepravda je i da se generalu Atifu Dudakoviću zabranjuje odlazak na svečanost gdje mu treba biti uručena povelja Grada Bihaća, jer se tome protivi Tužilaštvo, jer ima mjere zabrana, pa bi na skupu mogao sresti nekog svjedoka, ali zato Milomir Savčić, optužen za pomaganje u genocidu nema nikakve zabrane! Tužiteljica Vedrana Mijović, inače kćerka SNSD-ovog Slavka Jovičića usprotivila se pojavljivanju Dudakovića na skupu. Pri tome je jasno rečeno da se ne bi obraćao, već samo primio nagradu.

Dudakoviću je odmah s početka suđenja zabranjeno javno komentarisanje i istupi u medijima, a Savčić faktički uređuje emisije na RTRS-u, gostuje skoro svaku drugu noć i uz sve uredno obavlja posao predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske (BORS).

Treba li podsjetiti Tužilaštvo BiH i javnost da predmet Dudaković i drugi nije predmet s A liste Haškog tribunala. Pitanje je gdje je onih 850 predmeta sa ‘A liste’ Haškog tribunala, i danas je otvoreno.

Nesporno je da treba svi da odgovaraju za počinjene zločine.

Ali, red mora postojati. Kako drugačije objasniti ljudima da se na Sudu BiH ne smije spomenuti period prije 1995. godine i stradanje Bošnjaka i Hrvata u opkoljenom Bihaću, kako se može objasniti normalnim ljudima da, naprimjer, za Goražde nije podignuta nijedna optužnica protiv onih snaga koje su granatirale i ubijale Goražde, a podižu se brojne optužnice za ljude koji su branili Goražde.

Neka to kažu, neka Tužilaštvo to objasni ako može.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe