Nema novozaraženih koronavirusom u FBiH

Direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar je iznio nove statističke podatke za FBiH. Tako je u protekla 24 sata testirano 382 uzorka i nije bilo nijednog pozitivnog. Do danas je u FBiH testirano 23.309 uzoraka, a Covid-19 je potvrđen kod 993 osobe. I dalje prednjače žene po broju oboljelih, sa 55 posto naprema 45 posto.
Dva kantona imaju nešto veći broj zaraženih a to su HNK sa 261 zaraženim i ZDK sa 238 oboljelih, drugi kantoni su manje više ostali na prijašnjem broju zaraženih.

35 osoba je na bolničkom liječenju, jedna osoba je na respiratoru. Iz dana u dan imamo pozitivne trendove. 637 je oporavljenih, dok je broj aktivnih smanjen i on iznosi 321.
Nije bilo novih smrtnih slučajeva, tako da je ovo jedan dosta stabilan trend kretanja oboljelih u pogledu epidemije covida 19.
Zahvala svima koji su u velikoj mjeri ispoštivali mjere koje su donosili krizni stožeri. Velika zahvala ide i zdravstvenim radnicima, ali i sanitarnim inspektorima, kazao je Pehar.

Danas se očekuje sastanak Federalnog kriznog štaba zdravstva na kojem bi se trebalo razmatrati olakšavanje određenih mjera u FBiH o čemu se govorilo prethodnih dana.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe