7.3 C
Bihać
Ponedjeljak, 5 Decembra, 2022

Nema gužvi na ulazu u Neum, propada li ljetna sezona

IZVORavaz.ba

Vrijeme kada su nas na ulazu u Neum dočekivale velike gužve očigledno je prošlost. Granični prijelaz Klek-Neum, između Hrvatske i BiH, ničim ne odaje da se radi o mjesecu junu.

Jasno je da je pandemija ostavila traga i da će se na ranije uobičajene gužve sačekati još neko vrijeme.

Iako je hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović naveo da se mjere kontrole striktno provode, gužve nismo zatekli.

Na granici vozila ne stvaraju kolonu i zadržavaju se tek koji minut, a zanimljivo je vidjeti glavnu raskrsnicu u Neumu. Inače, zakrčena zbog mnoštva vozila u tranzitu, sada je potpuno prazna.

Promet prema Dubrovniku kroz BiH sigurno ne ulijeva optimizam hrvatskim turističkim radnicima, a Neum je očigledno, zbog zabrane putovanja bh. građana u Hrvatsku, prinuđen dočekivati goste koji stižu preko Svitave.

Ovaj put, koji još znači i pravo mrcvarenje za putnike, ipak je, po onome što se moglo vidjeti, prometniji od graničnog prijelaza.

Nešto građana BiH odlučilo je vikend provesti u jedinom bh. gradu na moru, ali onog pravog ljetnog ambijenta nema. O tome svjedoči i veliki broj zatvorenih objekata.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe