Nedžad Kudelić u MZ Mrazovac: “Vi ste ti koji odlučujete ko će poslije izbora sjesti na najodgovorniju poziciju u općini Bužim”

Nedžad Kudelić, kandidat A-SDA za Općinskog načelnika općine Bužim na predstojećim lokalnim izborima, u društvu zastupnika u državnom Parlamentu BiH Jasmina Emrića, premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića, ministara u Vladi Asima Dizdarevića i Nermina Kljajića i kandidata za općinsko vijeće OO A-SDA Bužim, posjetio je građane u mjesnoj zajednici Mrazovac.

U obraćanju okupljenim građanima riječ je prvi imao zastupnik u državnom Parlamentu BiH, Jasmin Emrić.

“U ovoj izbornoj kampanji koristimo otvorene prostore da bi se susreli sa građanima, kako bi razgovarali o ovim proteklim danima kampanje, te da bi predstavili kandidate za općinsko vijeće i kandidata za načelnika, a u isto vrijeme da očuvamo zdravlje naših sugrađana. Ne možemo praviti kao do sada, velike skupove, ali ovo je jedan od sigurnijih načina kako možemo u kratkom vremenu da kažemo ono što smatramo da je najvažnije da podijelimo sa građanima. Imam potrebu da kažem da je Nedžad Kudelić ozbiljan kandidat, kandidat koji ima potrebno radno i stručno iskustvo, kandidat koji dobro poznaje općinu Bužim”

Premijer Mustafa Ružnić naglasio je da je Vlada USK-a u prošloj i ovoj godini značajno podržala razvoj lokalne infrastrukture općine Bužim, a što će biti smjernica njenog daljnjeg rada i djelovanja.

“Konkretno, Vlada Unsko-sanskog kantona je u prošloj, a i ovoj godini rasporedila preko 50.000,00 KM kada su u pitanju vjerski objekti u općini Bužim, ove godine također ponovo preko 50.000,00 KM. Kada je u pitanju vodovod, uspjeli smo platiti dug preko 100.000,00 KM, i to struja u iznosu od 40.000,00 KM i 60.000,00 KM prema dobavljačima, a ove godine smo nastavili saniranje dugova za još 70.000,00 KM. Ukupno po svim projektima ova Vlada je rasporedila za općinu Bužim preko 6,5 miliona KM.

“Za bolju i kvalitetniju komunikaciju između općine Bužim i kantonalnog nivoa vlasti potreban je općinski načelnik koji ima sposobnosti i kompetencije za timski rad, a upravo Nedžad Kudelić je takav kandidat. Ja se nadam da će građani općine Bužim upravo njega i izabrati 15. novembra” dodao je premijer na kraju svog obraćanja.

Prisutnima se obratio i kandidat za Općinskog načelnika Nedžad Kudelić koji se osvrnuo i na činjenicu da dosta sredstava koja su doznačena u prošloj godini na račun općine Bužim kao namjenska za infrastrukturne projekte, nisu utrošena ni nakon 15 mjeseci.

“Dok sam obavljao funkciju v.d. načelnika, primio sam i potpisao 27 zahtjeva za sufinansiranje projekata od strane naših građana, za koja su bila obezbjeđena namjenska sredstva još u februaru 2019.godine i nadao sam se da će s tim ulaganjima, od prošle godine do danas, općina Bužim izgledati kao jedno veliko gradilište. U 2019. godini svjedoci smo da se nije nista radilo i ako je za neke projekte novac prebačen prije 12-15 mjeseci. Ja se nadam da će Vlada kantona imati bolju komunikaciju poslije 15. novembra, sa mojim izborom za načelnika, te da ćemo dodatno poboljšati saradnju Vlade kantona i općine, pa samim tim i građanima pružiti ono što ih slijeduje, a to je dostojan život čovjeka. Također, svi politički predstavnici većine u Skupštini USK-a su opredjeljenja da se značajna financijska sredstva usmjere u razvoj lokalne infrastrukture na području općine Bužim, prije svega lokalne putne mreže, čime se postiže ravnomjeran razvoj svih općina USK-a”.

“Ova Vlada na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem u saradnji sa zastupnicima iz Bužima u skupštini USK za MZ Mrazovac obezbijedila je oko 160.000,00 KM za razne projekte. U ovoj mjesnoj zajednici ostalo je još nekoliko projekata izgradnje nekategorisane putne mreže koje je potrebno uraditi. Ti projekti imaju veliki značaj i za MZ i za općinu Bužim, jer povezuju ovu mjesnu zajednicu za općinom, sa MZ Čava, izletištem Svetinja, spomen obilježjem, ali i sa MZ Radoč, te vam ovim putem mogu obećati svoju punu podršku da zajedničim snagama i saradnjom realiziramo sve realne potrebe građana, ukoliko mi ukažete svoje povjerenje i izaberete mene da vas predstavljam naredne 4 godine. Molimo bih vas samo da ne dozvolite da se manipuliše sa vama, da vas pokušavaju ucijeniti nasipima, presjecanjima puteva i da utječu na kraju na vašu odluku, jer vaša odluka je samo vaša, i vi ste ti koji odlučujete ko će poslije izbora sjesti na najodgovorniju poziciju u općini Bužim“, bila je poruka kandidata za načelnika općine Bužim Nedžada Kudelića.

Mještani MZ Mrazovac iskazali su vjerovanje da će građani cijele općine na ovim izborima prepoznati najboljeg kandidata, koji će biti tu za njih svakog dana, tokom cijelog mandata, a ne samo u izbornoj godini i predizbornoj kampanji.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe