17.5 C
Bihać
Petak, 30 Septembra, 2022

Navijač tužio Nurkića za duševnu bol, na sud će i novinar koji je branio bh. košarkaša

Navijač Indiane Pacersa Steven Geske odlučio je tužiti bh. košarkaša Jusufa Nurkića, potom Portland Trail Blazerse, ali i jednog novinara nakon incidenta koji se dogodio 20. marta na NBA terenu.

Steven će novinara Chrisa Haynesa iz Yahoo! Sportsa tužiti zbog navodnog izmišljanja laži da je vrijeđao Nurkićevu majku i preminulu baku u pokušaju da se Jusuf izbori s negativnom publicitetom.

U tužbi se navodi da je Geske dobio više uznemirujućih poruka, uključujući prijetnje smrću, nakon Haynesovog izvještavanja o sukobu s Nurkićem.

Policija je zbog toga aktivno čuvala Geskea, a u tužbi se navodi i da je njegov imidž u zajednici narušen zbog nehajno objavljenih lažnih izjava Haynesa.

Podsjetimo, NBA liga je 22. marta kaznila Nurkića s 40.000 dolara zbog sukoba s navijačem pored terena te uzimanja i bacanja njegovog mobitela na tribine.

Haynes, inače lični prijatelj Damiana Lillarda, istog dana je napisao da je navijač Nurkića iznervirao poručivši mu da je njegova majka smeće, a baka ku..a. Nurkićeva voljena baka je umrla od koronavirusa u augustu 2020. godine.

U tužbi Geskea se tvrdi da nije vrijeđao, komentarisao niti spomenuo Nurkićevu majku i baku. Osim toga, u tužbi se navodi da su Geskeov govor o smeću svjedoci opisali kao šaljiv, a našeg košarkaša je tužio za duševnu bol.

spot_img
spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se