17.9 C
Bihać
Četvrtak, 19 Maja, 2022

Nastavnik u osnovnoj školi ne želi nositi masku, direktor ga udaljio sa nastave

Ovo je za medije potvrdio Zlatko Lazić, v.d. direktora škole, pišu “Nezavisne”.

Lazić kaže da se sa ovakvim ponašanjem nije susreo nikad i da je na sve moguće načine pokušao da riješi ovu situaciju, međutim Spasojević čvrsto stoji pri svojoj odluci o nenošenju maske.

– Nastavnik Slaviša Spasojević već treći dan odbija da nosi masku u učionici. Prvi dan škole smo odmah obavili razgovor od dva i po sata pokušavajući da urazumimo kolegu da se pridržava preporuka, ali bezuspješno. Danas, nakon dvije usmene opomene, napisao sam i pismenu opomenu nastavniku nakon čega je isti udaljen sa nastave, a mi smo osigurali adekvatnu zamjenu. Za sutra je Slaviša takođe najavio da će doći na posao, ali da opet neće nositi masku – rekao je Lazić koji dodaje da su slučaj prijavili i sanitarnom inspektoru kako bi što prije razriješili ovaj slučaj. 

Slaviša Spasojević je na svom Facebook profilu prethodna dva dana objavljivao informacije o tome kako je maska “obilježje pokornosti i brnja”, te da ostaje pri svom stavu da istu ne nosi.

Pisao je i da razmišlja o tome da masku napravi od vreće krompira ili ribarske mreže da se našali sa onima koji je nose. U jednoj od svojih objava pomenuo je da je njegovoj raspravi sa direktorom prisustvovala i policija.

Iz Policijske uprave Doboj kažu da nisu postupali po ovom slučaju jer nije njihova nadležnost.

Izvor: avaz.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se