Nastavlja se razvoj bh. podružnice njemačkog giganta: “Lidl” već odabrao lokaciju za distributivni centar

IZVORavaz.ba

Njemački trgovački gigant „Lidl“ pod velom tajne nastavlja razvijati svoju bh. podružnicu.

Naime, „Lidl“ će svoj glavni distributivni centar za BiH, prema dostupnim informacijama, graditi nadomak Sarajeva, ali na teritoriji manjeg bh. entiteta. Predstavnici „Lidla“, predvođeni regionalnim direktorom za jugoistočnu Evropu Alenom Halamićem, već su održali sastanak s načelnikom općine Istočna Ilidža Marinkom Božovićem.

Potpisali protokol
Tokom sastanka načelnik Božović je ponudio „Lidlu“ lokaciju u naselju Vojkovići za glavni distributivni centar. Na ovom sastanku „Lidl“ je navodno potpisao i protokol s Općinom Istočna Ilidža, a kojim se Općina obavezuje da će osigurati sve uvjete za njemačku kompaniju, od infrastrukturnih, saobraćajnih, do otkupa i prijenosa vlasništva s privatnog na općinsko za navedenu lokaciju.

Ranije je objavljeno kako je „Lidl“ navodno već kupio i lokaciju u Istočnom Sarajevu, gdje bi se uskoro trebao graditi veliki supermarket.

“Lidl” je, također, nastavio širiti mrežu zaposlenih u BiH. Nakon informacije da su prvi uposlenici već otišli na obuku u tržne centre „Lidla“ u regionu ova njemačka kompanija je raspisala nove konkurse za posao.

„Lidl“ traži specijalistu za IT servis i podršku sa sjedištem u Sarajevu.

Uvodno školovanje
IT specijalista je dužan imati srednju, višu ili visoku stručnu spremu informatičkog usmjerenja, minimalno dvije godine relevantnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, vozačku dozvolu B kategorije i znanje engleskog jezika u govoru i pismu.

Također, raspisan je konkurs i za saradnike u carini, a sa sjedištem, također, u Sarajevu. Ovaj zaposlenik imat će obavezu da priprema, provjerava i obrađuje dokumentacije prilikom uvoza i carinjenja robe.

– Poželjna viša/visoka stručna sprema, radno iskustvo na sličnim poslovima je prednost, obavezno znanje njemačkog jezika B2 nivo, poželjno znanje engleskog jezika – navedeno je u oglasu.

“Lidl” je raspisao konkurs i za saradnika u sektoru pravo.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe