Naš Bekir, kandidat “Pomaka” na broju 12: Prijatelj koji ne izdaje, borac i naš ratni heroj

Bekir Goretić, rođen je 1972. godine u Bihaću. U istom gradu završio je osnovnu i srednju školu. Kao dijete sa 11 godina ostao je bez oca, te zajedno sa majkom i četiri brata krčio trnovit put kako bi zajedno osigurali egzistenciju za svoju porodicu. A onda je počeo rat. Kao golobradi momak pridružio se Armiji BiH.

Kao pripadnik 501. Slavne besmrtne brigade u žestokim sukobima u naselju Zavalje, nadomak Bihaća, 21. novembra 1994. godine Bekir je za ovu državu dao svoje tijelo.

Teško ranjen u predjelu kičme Bekir je od tog dana 100% invalid. Za svoj nesebični doprinos u odbrambeno oslobodilačkom ratu , na prijedlog svojih ratnih kolega nagrađen je Plaketom oslobodilaca Grada Bihaća.

Nakon teškog ranjavanja Bekir se ne predaje, nego se priključuje jednom od najtrofejnijih državnih klubova košarke u kolicima KIK Una Sana Bihać. U 15-godišnjoj karijeri sa istoimenim klubom osvojio je sve evropske i državne trofeje.

Sa suprugom Jasnom je u braku već 25 godina, te ima tri kćerke i jednog sina.

Uz Pomak i Šuhreta je od nastajanja ove organizacije i kaže da je on od onih koji ne izdaju, te da će tako biti i u budućnosti.

Bekir je na poziciji br. 12 “Pomaka” na ovogodišnjim izborima za Gradsko vijeće Bihać.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe