6 C
Bihać
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Naredba o ograničenom kretanju prekršena više puta na području Cazina

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1°C.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije u protekla 24 sata. U oba slučaja radilo se o kršenju Naredbe o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati. Kršenja su zabilježena u Ulici generala Izeta Nanića i u Stijeni.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 32 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

– dana 03, 04, 05. i 06.02.2021. godine od 09:00 do 16:00 sati kupci trafopodručje: Hadžići Ćatići – niskonaponski izlaz prema Gračanici i Arapovićima;

– dana 03. i 04.02.2021. godine od 09:00 do 16:00 sati kupci trafopodručje: Krakača Vodovod – niskonaponski izlaz prema Arapovićima.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pojačan oprez savjetujemo zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Blažuj-Kiseljak i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe