Nakon pritvora: Fikret Abdić jutros na radnom mjestu u Općini

Načelnik Općine Velika Kladuša Fikret Abdić jutros se vratio na radno mjesto u svoj kabinet, a nakon što je jučer pušten iz pritvora zbog, kako se navodi u rješenju, omogućavanja učešća u izbornoj kampanji.

Labursitička stranka objavila je snimak dolaska Abdića u zgradu Općine.

“Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo pritvor Fikretu Abdiću 21.09.2020. zbog nepostojanja krivičnog djela, a ne zbog učestvovanja u predizbornoj kampanji!

Zahtjevi branitelja i Laburističke stranke za puštanje na slobodu zbog izborne kampanje Sud u Bihaću je odbio! CIK i dalje bez odgovora”, napisali su Laburisti.

Ispred općine dočekali su ga uposlenici.
Podsjetimo, načelnik Općine Velika Kladuša i haški osuđenik Fikret Abdić, uhapšen je 18. juna u okviru akcije “Mreža” i od tada se nalazio u pritvoru. Akcija Mreža je rezultat višemjesečne istrage Tužilaštva USK, koja se vodi protiv sedam fizičkih i jedne pravne osobe, a čiji su akteri osumnjičeni za više produženih krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i povrede ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti. riječ je o krivičnim djelima koja su počinjena od 2016. godine do trenutka hapšenja.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe