20.1 C
Bihać
Srijeda, 5 Oktobra, 2022

Nakon prevrtanja čamca u rejonu Štrbačkog buka utopio se državljanin Slovačke

Prema riječima Adnana Beganovića, portparola Uprave policije USK-a, Policijska stanica Bihać zaprimila je dojavu da je u rejonu Štrbačkog buka došlo do prevrtanja čamca u kojem su se nalazila četiri strana državljanina i skiper koji je vršio usluge raftinga tim licima.

Prilikom spašavanja i izlaska iz same rijeke Une, skiper je uspio spasiti troje stranih državljana, dok nažalost jednog stranog državljanina nije uspio spasiti…

BIHAĆ, 17. maja – Nakon prevrtanja čamca, u reonu Štrbačkog buka, danas se utopio državljanin Slovačke. Inače, četiri strana državljana u privatnom angažmanu bili su na raftingu na rijeci Uni, a skiper koji je bio s njima, nakon prevrtanja čamca uspio je spasiti sve, osim tridesetosmogodišnjeg Slovaka, koji je nažalost smrtno stradao.

Medicinsko osoblje Doma zdravlja u Kulen Vakufu pokušalo je reanimacijom spasiti život ove osobe, međutim bezuspješno. Istražitelji kriminalističke policije će izvršiti uviđajne radnje, a s ciljem utvrđivanja činjenica, odnosno uzroka i svih okolnosti ovog nesretnog slučaja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se