Nakon potresa u Petrinji porodica ostavila psa zavezanog za panj u podrumu

Po završetku te akcije stigla im je dojava o trogodišnjem rotvajleru čiji su vlasnici nakon potresa pobjegli u Zagreb.

“Pas rotvajler, koji ne može na zadnje noge, ostao je zavezan u podrumu”, stajalo u dojavi koju su dobili volonteri.

Volonteri su momentalno odjurili na adresu koja im je poslana.

“Dozivali smo ljude oko kuće, psa, kucali po prozorima podruma. Ni muk. Pitali smo opet. Je li sigurna u navedeno? Nitko ne laje, ne cvili… i je, sigurna… Ušli smo unutra. I bio je tamo. U drugoj mračnoj prostoriji, zavezan za panj”, stoji u objavi na Facebooku.

Kažu kako je pas bio iznemogao i gotovo nepokretan. Zadnje dvije noge su mu oduzete, a prednje su bile jako slabe. Bio je dehidriran, gladan, otežano je jeo i pio, a imao je i problema s očima. Pola sata prije ponoći na Staru godinu primila ga je njihova veterinarka Lovorka Rubeša.

“Napravila je prvo što se moglo. Volonterka ga je do 3:30 ujutro prala, držala na infuziji i hranila. Tako je nama izgledao doček, nadamo se bolje, 2021. godine”, kažu iz Udruženja.

Govore nam i kako je trenutno u Karlovcu na kućnom smještaju kod jedne njihove volonterke.

Zove se Debeli

Psiću su odmah nadjenuli ime, Debeli, a ljude su zamolili da im jave ako znaju da je negdje neka životinja ostala zatočena. Mole čak i da im se jave oni koji moraju ostaviti svoju životinju, kažu, neće ih osuđivati niti će otkriti njihov identitet.

“Nažalost, sigurni smo da ovo nije jedini takav slučaj… Odmah sljedeći dan zvali smo vlasnika. Potpisao je izjavu o odricanju vlasništva nad psom i prijepis na skrb Udruzi”, pišu i mole ljude da ostavljaju ružne komentare na račun vlasnika.

Baš danas s Debelim bili su na prvom vađenju krvi.

“Iz nalaza se vidi da su prisutne neke upale. Liječimo oči, na antibiotiku je, hranimo se kuhanom hranom, lijepo se debljamo i vraćamo snagu. A sto se tiče invaliditeta – detaljne pretrage će tek pokazati. Sumnja se na posljedicu incesta prilikom štancanja rotvajlera. Mi od Debelog ne odustajemo”, zaključuju.

Slika može sadržavati: pas, noć i na otvorenom

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe