Nakon Dženana, stvari se pokreću i u slučaju Dragičević: Uskoro suđenje pripadnicima MUP-a RS optuženima da su uništili dokaze

Duže od dvije godine od kada su se kriminalistički tehničari MUP-a RS Zoran Bošnjak (45) i Mikica Marijanac (56) izjasnili o krivici u predmetu “David Dragičević”, suđenje u Osnovnom sudu Banjaluka još nije počelo.

Međutim, prema medijskim saznanjima iz ovog suda, predmet je nedavno ponovo aktiviran, te je u planu da se ubrzo zakaže glavni pretres.

– Prema izvještaju postupajućeg sudije, predmet se nalazi u planu rješavanja starih predmeta za 2021. godine koji je nedavno formiran, te će u skladu sa hronologijom biti rješavan. Postoji objektivna mogućnost za zakazivanje ovog konkretnog predmeta u skorijem roku, kazao je službenik za odnose sa javnošću Osnovnog suda Banjaluka Nikola Gatarić.

Kriminalistički tehničar MUP-a RS Zoran Bošnjak je još u januaru 2019. godine negirao krivicu za uništavanje materijalnih dokaza u istrazi stradanja Banjalučanina Davida Dragičevića (21), kao i njegov kolega Mikica Marijanac protiv kojeg je tada postupak razdvojen.

U optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka navedeno je da im se na teret stavlja da su u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili predmet koji služi kao dokaz. Time su optuženi za krivično djelo „sprečavanje dokazivanja“, odnosno da su bacili Dragičevićeve bokserice koje su nakon obdukcije tijela prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe