14.5 C
Bihać
Nedjelja, 24 Septembra, 2023

Najveći sportski događaj ovaj vikend u Bužimu!

Sportsko takmičenje održava se u sklopu manifestacije obilježavanja dana općine Bužim, a domaćini već dva mjeseca pripremaju i planiraju sve u stini detalj kako bi svi takmičari, roditelji i gledatelji uživali u pravom sportskom doživljaju.
Prema riječima članova organizacionog odbora pripreme su u velikoj završnici, te je ostalo još nekoliko sitnih detalja za koje se moraju pobrinuti, kako bi i zvanično završili sa organzacijom.

”Organizirati jedno sportsko takmičenje je samo po sebi zahtjevan proces, kada se još na to doda da su učešće najavili klubovi iz 6 zemalja, samo povećava teret i stres cijelom oganizacionom odboru. Mislim da smo mi taj stres podnijeli jako dobro, a pravi rezultat vidjet ćemo u petak kada nam pristignu prvi gosti našeg takmičenja”samouvjereno su izjavili iz organizacionog odbora.

Na naše zanimanje šta možemo očekivati da vidimo u subotu u sportskoj dvoani Bužim, sa mnogo radosti ispričala nam je članica organizacionog odbora i pomoćni trener kluba TKD Gazije Naila Krupić

”U subotu imamo za svakog po nešto. Sa takmičenjem počinjemo u 09:00 sa našim najmlađim takmičarima od 5-9 godina u konkurenciji formi ili tehničkog dijela turnira. Pored tih definitivno najzanimljivijih takmičara, svi gledaoci moći će uživati u odmjeravanju snage i znanja takmičara od 10-17 godina po različitim uzrastima. Očekujemo mnogo zanimljivih borbi s obzirom da su nam učešće prijavili takmičari koji su ujedno i članovi reprezentacije nacionalnih timova, između ostalih tu su predstavnici Slovenije i Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine. Bit će tu još mnogo iznenađenja koje ćemo ipak ostaviti kao tajnu.”

Po prvi put ove godine organizira se i prvi ITF FIGHT NIGHT koje počinje u 18:00, gdje će snage odmjeriti seniorski predstavnici reprezentacije Bosne i Hercegovine i Slovenije, između ostalih učešće će uzeti i svjetski prvak Taekwon-do-a Denis Drapić koji radi pod zastavom Slovenije, a svoje korijene vuče iz naše BiH.

6 zemalja, preko 20 klubova sa oko 250 takmičara, boravit će na istom mjestu. Mnogo druženja, sportskog nadmetanja i dobrih borbi očekuje vas 22.02.2020. u sportskoj dvorani u Bužimu sa početkom u 09:00, plus ITF FIGHT NIGTH sa početkom u 18:00. Ovaj vikend, Bužim je zasigurno centar dešavanja USK-a.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe