Najčešći razlozi zbog kojih muškarci vezu žele držati u tajnosti

No, prije nego pretpostaviš da je motivacija iza toga negativna, znaj da stvari nisu uvijek onakve kakvima se na prvi pogled čine.

Mnogo je razloga zašto oni čine upravo to, a ovo su neki od njih…

Ne želi da vaši zajednički prijatelji znaju za novu vezu

Mnogi muškarci ne žele biti uznemireni tuđim mišljenjima. Stoga, kada su u pitanju vaši zajednički prijatelji, ono što muškarac u tom slučaju želi izbjeći jesu moguća pitanja o privatnim stvarima te početna zadirkivanja. Najbolji način za rješavanje ove situacije jest strpljenje. Pričekaj neko vrijeme i promatraj kako će se situacija dalje razvijati. Nadalje, ako ste isprva bili prijatelji, a potom postali par, a da to nikome od vaše grupe prijatelja niste rekli, tvoj se partner možda brine kako će to uticati na odnose unutar vaše grupe prijatelja.

Zabrinjava ga njegova porodica i njihov pogled na vašu vezu

Ako tvoj partner dolazi iz tradicionalne porodice ili ima roditelje koji imaju veoma precizne ideje o tome s kime bi trebao biti u vezi, možda će pričekati neko vrijeme prije nego im obznani o vašem novom statusu. Komunikacija u ovom slučaju je ključna, pokušajte zajedničkim snagama doći do rješenja i pokušajte razumjeti vizije njegovih roditelja kako biste mogli pronaći pravi način na koji im možete približiti vašu sretnu vijest.

Smatra da je veza ‘zanimljivija’ kada je tajna |i/

Uobičajena je pomisao u glavama mnogih muškaraca kako će vaša veza biti uzbudljivija, mističnija i zanimljivija ako ona bude tajna. I zašto ne? Barem na početku vaše veze, ona bi mogla biti vaša mala tajna. Naravno, sve dok oboje razmišljate o tome kao o zabavnoj igri.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe