Najčešći izgovori koje muškarci koriste kada nisu spremni za brak

Muškarci u dobi od 20-30 godina su većinom nezreli i imaju veliki strah od obaveza.

Brak je veoma važna stvar u životima mnogih žena, ali, šta je sa muškarcima? Da li i oni osjećaju isto prema braku?

Da li i oni sanjaju o tome da osobu koju vole najviše na svijetu učine svojom suprugom? Većina muškaraca se na neki način plaši braka i skoro da se nikad ne osjećaju dovoljno spremnima da ljubavnu vezu podignu na viši nivo.

Kada muškarac ne želi da se oženi, on će tom prilikom smisliti nekoliko izgovora, a ovo su neki od najčešćih.

Još uvijek smo mladi
Muškarci u dobi od 20-30 godina su većinom nezreli i imaju veliki strah od obaveza.

Samim tim stupanje u brak za njih podrazumijeva ogromnu odgovornost. Zasnivanje porodice zaista jeste velika odgovornost i muškarci se toga najiskrenije plaše.

Osjećaju unaprijed kao da će biti pod velikim pritiskom i to ih izluđuje. Iz ovog razloga će vam reći da ima još vremena, pokušavajući da odlože stupanje u brak.

Dobro nam je ovako
Kada vam momak ovo kaže, on zapravo misli da ne želi da se odrekne svoje slobode. On želi da izlazi sa društvom kao i do sad, ali i da se ujedno viđa sa vama.

On ne želi ženu kraj sebe koja će mu prigovarati što je došao kući kasno i što spava do podne. On vam ovim riječima poručuje da ne želi da mijenja svoj životni stil i rutinu zbog vas.

Možda još uvijek živi sa roditeljima ili već duže vrijeme ima svoj stan i uživa u slobodi koje nije spreman da se odrekne.

Potrebno mi je još malo vremena
Ponekad kada muškarac kaže da mu je potrebno još malo vremena to zapravo znači da nije siguran u svoja osjećanja prema vama.

Na prvu ruku čini se da je među vama sve u najboljem redu, jer vam je zaista lijepo kada ste jedno kraj drugog. Hemija je tu, ali on jednostavno ne osjeća ljubav.

Kada mu kažete da ga volite, ako vam on uzvraća sa “i ja tebe”, umjesto “volim i ja tebe”, očigledno je da njegova ljubav prema vama nije dovoljno jaka, ako je uopće i prisutna.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe