NAJAVA: Prva prijateljska utakmica NK Jedinstva u Prijedoru 12.07.2020. godine

NK Jedinstvo će u nedjelju 12.07.2020.godine odigrati svoju prvu probnu utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu 2020/2021 u Prijedoru, a ugostit će ih ekipa FK Rudar Prijedor. Utakmica je na rasporedu u 17:30h i biti će odigrana bez prisustva publike. Nogometaši Rudara su krenuli ranije sa pripremama pred narednu sezonu 2020/2021 u okviru Prve lige RS, doveli su nekoliko pojačanja, a ambicije Prijedorčana za novu sezonu je prva pozicija na tabeli.

Iako je u pripremnim utakmicama rezultat u drugom planu, biti će ovo odlična provjera crveno bijelih, protiv kvalitetnog protivnika, odmah na startu priprema za narednu sezonu i veoma značajna utakmica za šefa stručnog štaba, koji u ovom trenutku raspolaže sa velikim rosterom veoma kvalitetnih igrača.

” Put Prijedora će svi igrači, koji se trenutno pripremaju, a utakmicu ćemo odigrati sa dvije različite ekipe po poluvremenu, tako da će priliku za igru dobiti svi nogometaši s kojima raspolažemo. Cilj nam je jasan jer smo ekipa, koja je sa mnogo novih igrača i trenutno se stvara tim, a ovo je odlična prilika da vidimo na kojem smo nivou. Rudar je za narednu sezonu pojačan sa nekoliko novih igrača i imaju velike ambicije, pa zasigurno možemo očekivati kvalitetnu utakmicu. Rezultat nam je u drugom planu i uopšte se ne opterećujemo u ovom momentu s tim segmentom”. – kazao je šef stručnog štaba Muhamed Berberović.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe