20.1 C
Bihać
Utorak, 26 Septembra, 2023

NAJAVA: Promocija “Bosanskog pravopisa” u Bihaću

Pedagoški fakultet u Bihaću s ponosom najavljuje promociju knjige “Bosanski pravopis” autora prof. dr. Refika Bulića. Promocija će se održati 16. septembra u Muzeju Prvog zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću, s početkom u 19:00 sati.

Knjiga “Bosanski pravopis” predstavlja dragocjen doprinos bosanskom jezičkom identitetu i standardizaciji jezika. Ova značajna knjiga pruža duboki uvid u pravopisne norme i pravila koje karakteriziraju bosanski jezik, a njen autor, prof. dr. Refik Bulić, dugogodišnji stručnjak u ovoj oblasti, detaljno analizira i objašnjava pravopisne posebnosti bosanskog jezika.

Na promociji knjige “Bosanski pravopis” govorit će istaknuti jezikoslovci i lingvisti:

  1. Prof. dr. Šeherzada Džafić – Univerziteta u Bihaću,
  2. Prof. dr. Halid Bulić – Univerziteta u Sarajevu,
  3. Autor knjige, prof. dr. Refik Bulić.

Ova promocija je prilika da se dublje razumiju pravopisne specifičnosti bosanskog jezika i da se istakne važnost njegovog očuvanja i razvoja. Pozivamo sve jezičke entuzijaste, lingviste, profesore, studente i sve one koji su zainteresirani za bogatstvo bosanskog jezika da nam se pridruže na ovom značajnom događaju.

  • Datum: 16. septembar 2023.
  • Vrijeme: 19:00 sati
  • Mjesto: Muzej Prvog zasjedanja AVNOJ-a, Bihać

Dođite i pridružite nam se na promociji knjige “Bosanski pravopis” kako bismo zajedno obogatili naše razumijevanje i ljubav prema bosanskom jeziku.

Bosanski pravopis
Bosanski pravopis
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe