13.1 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

NAJAVA: 27. godišnjica pogibije komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića

U nedjelju, 13. juna navršava se 27 godina otkako su izvršavajući borbeni zadatak u reonu Todorova smrtno stradali komandant 511. slavne brdske brigade Mirsad Crnkić i njegov lični pratilac Nihad Bužimkić.

U znak sjećanja na njihov ratni doprinos, ljudsku veličinu i žrtvu koju su podnijeli za našu slobodu, godišnjica njihove pogibije obilježit će se na prigodan način i u skladu sa epidemiološkim mjerama.

U nedjelju, 13. juna u 09,00 sati položit će se cvijeće na Centralnom šehidskom spomen-obilježju u Bosanskoj Krupi a zatim i na rodnoj kući komandanta Mirsada Crnkića. Nakon toga, na Šehitlucima „Soline“ u Jezerskom proučit će se Fatiha i položiti cvijeće na turbe komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića.

Povodom 27. godišnjice od preseljenja na ahiret Mirsada Crnkića i Nihada Bužimkića proučit će se tevhid pred njihove duše kao i duše svih šehida 511.slavne, u nedjelju, 13.juna poslije ikindija namaza, od 17,30 sati u Gradskoj džamiji u Bosanskoj Krupi.

Pozivaju se građani općine Bosanska Krupa da,u skladu sa epidemiološkim mjerama, prisustvuju prigodnom obilježavanju 27.godišnjice pogibije komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića.

Protokol za nedjelju, 13. juna:

09,00 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na Centralnom šehidskom spomen-obilježju u Bosanskoj Krupi

09,30 – Polaganje cvijeća na rodnoj kući k-danta Crnkića

10,00 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na Šehitlucima „Soline“ u Jezerskom

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe