“Nadnaravni događaj” u Visokom dobio epilog: Zbog čudnog lupanja, mezar otkopan

IZVORavaz.ba

Nesvakidašnja situacija desila se prethodnih dana u Visokom, na mezarju Stuparići. Dok su imami učili iznad kabura, čulo se lupanje. Prisutni su se zabrinuli i pitali šta se dešava.

Čak su na trenutak pomislili i da nesretni čovjek, koji je tu ukopan i kojem je upravo tada klanjana dženaza, oživio.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Visokom Midhat efendija Čakalović kaže da je najvjerovatnije bilo u pitanju odron kamena ili zemlje te da su se nasloni sanduka možda odmaknuli, jer je sanduk bio nešto širi.

– Ali da, čulo se to. Otkopali su, ali nema dalje ništa. Oni nekakvi dodaci što pričaju, te našli krvave ruke, te čovjek oživio… Nema od toga ništa. Bila je i Hitna pomoć i policija. Nikakva natprirodna stvar se nije desila, niti je čovjek oživio niti se šta dogodilo. Moram i ovako demantij praviti jer narod svašta sada priča. A te priče treba spriječiti. Bio je tu i sin, i imam. Nije bilo svejedno jer su svi čuli lupkanje, ali su oni, plašeći se da nije oživio, zvali da se otkopa. Ali i njegov sin je rekao da je nemoguće, jer je 48 sati čovjek bio već u mrtvačnici, na minusu u komorama. Tako da je bilo gotovo nemoguće. Da je oživio u mrtvačnici, pa i nekako, ali tu, u takvim uvjetima ne – kazao nam je efendija Čakalović.

Efendija Čakalović: Prva pomisao je da nije neka životinja ili nešto

I ekipa iz Gradskog groblja je došla na poziv.

– To se i začulo dok su imami već učili na kaburu. Pitali su se šta uraditi. Prva pomisao je da nije neka životinja ili nešto. A, ponavljam, pošto je sanduk širi, moguće je da su daske kao nasloni što se stavljaju, možda su se razmakle i udarale po sanduku. Nema nikakvo drugo objašnjenje. Drveni je sanduk bio. Da je tabut bio ne bi se ništa desilo, jer bi kamenje ili zemlja padalo na tijelo, pošto znate da je kod tabuta samo donji dio od daske drveta, a odozgo je samo platno. a pošto je čovjek je bio Covid smrtni slučaj, iz gradskih grobalja dođe napravljen sanduk – istakao je efendija Čakalović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe