22.9 C
Bihać
Utorak, 16 Augusta, 2022

Načelnik podržao atletičare. Podrška Nudžejmi za utrku u Turskoj

Posebne čestitke uputio je Nudžejmi Šupuk na osvojenoj tituli državne juniorske prvakinje koja će u dresu reprezentacije BiH učestvovati na Balkanskom juniorskom prvenstvu 12. I 13. septembra u Istanbulu.

Načelnik je u ime općine Sanski Most uručio novčane vaučere atletičarima „Sane“, a treba istaći da je Nudžejma dobila i posebnu novčanu donaciju za put u Tursku.

U ime atletskog kluba „Sana“ zahvalnost načelniku je uputio trener Ekrem Jakupović. Nudžejma Šukuk je tokom prošlog mjeseca ostvarila dva vrhunska rezultara. Iako još juniorka, ona je u seniorskoj konkurenciji u utrci na 400 metara s preponama postala vicešampionka BiH, a u istoj disciplini je postala državna juniorka prvakinja.

Ona se zahvalila na donaciji i obećala nove uspjehe. Mehrudin Šljivar je u u proteklu subotu ostvario novi uspjeh osvojivši u veoma jakoj konkurenciji prvo mjesto na utrci od 5.000 metara koja je održana u sklopu 3. Ramskog polumaratona.

On se zahvalio načelniku Hasanbegoviću što je prepoznao rad, trud i uspjehe sanskih atletičara.

Na kraju treba istaći da Općina Sanski Most i pored pada prihoda u budžetu zbog pandemije korona virsa, redovno izdvaja sredstva za sanski sport, a izdvajanja, i pored teške finansijske situacije nisu smanjena. Načelnik Hasanbegović je obećao dalju pomoć, kako klubovima, tako i pojedincima koji ostvaruju značajne rezultate i promovišu grad Sanski Most.

Izvor: inmedia.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se